Το τρομερό σερί του Ζβέρεφ στη Μαδρίτη

13:34 7/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Ένα άκρως εντυπωσιακό σερί τρέχει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Mutua Madrid Open και αξίζει ιδιαίτερης μνείας, λίγες ώρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό του Γερμανού με τον Στέφανο Τσιτσιπά, το Σάββατο (7/5) στο “Caja Magica”.

Δεν είναι μυστικό, το γεγονός ότι ο “Σάσα” αρέσκεται πολύ να αγωνίζεται στις συνθήκες της Μαδρίτης.

Του αρέσει το υψόμετρο, η αναπήδηση της μπάλας στο court και οι πιο γρήγορες συνθήκες που συναντά, σε σχέση με τα υπόλοιπα χωμάτινα τουρνουά. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματά του στη διοργάνωση.

Ο 25χρονος αγωνίζεται φέτος για 5η χρονιά στην

καριέρα του στο Madrid Open και τις προηγούμενες τέσσερις έχει κάνει κάτι μοναδικό. Έχει κερδίσει -τουλάχιστον- ένα set, σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει στη Μαδρίτη!

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην ισπανική πρωτεύουσα, μετράει 18 νίκες και μόλις 2 ήττες, έχοντας κερδίσει set σε όλους τους αγώνες του. Ακόμη και σ’ αυτούς που έχασε.

Ο δυο φορές πρωταθλητής στο τουρνουά (2018, 2021), έχει παίξει -μαζί με τη φετινή- 5/5 φορές στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ τις προηγούμενες δυο που πέρασε από την “8άδα”, έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Το 2017, ο Πάμπλο Κουέβας τον είχε αποκλείσει στους “8”, με τον Ζβέρεφ να έχει κερδίσει το 1ο set του αγώνα τους. Το 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αυτός που τον απέκλεισε στα προημιτελικά, με τον Γερμανό να έχει ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 sets.

Θα καταφέρει ο Στέφανος να τον περιορίσει το Σάββατο, “σπάζοντας” αυτό το εντυπωσιακό σερί κερδισμένων sets ; Για την ιστορία, ο Γερμανός έχει κερδίσει 37 από τα 45 sets που έχει παίξει στο τουρνουά!

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το τρομερό σερί του Ζβέρεφ στη Μαδρίτη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα