Αλκαράθ: “Είμαι καλύτερα. Προπονούμαι χωρίς πόνο”

Χωρίς την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και με λιγότερους αγώνες από το επιθυμητό, πηγαίνει στο Roland Garros ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και μήνες από πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί χέρι.

Ο 21χρονος Ισπανός χρειάστηκε να παρακάμψει το Barcelona Open το οποίο υπερασπιζόταν ενώ εμφανίστηκε κάτω από το 100% των δυνατοτήτων του στη Μαδρίτη, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ρούμπλεφ στα προημιτελικά. Ο Καρλίτο

απέσυρε τη συμμετοχή του και από το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας στη Ρώμη, πηγαίνοντας στο Παρίσι με μόλις 4 αγώνες στην Ευρωπαϊκή χωμάτινη περίοδο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή από το Παρίσι, το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης υπογράμμισε ότι δεν νιώθει πλέον πόνο κάθε φορά που χτυπάει το forehand του στην προπόνηση και αυτό που μένει είναι να ξεπεράσει τον φόβο του μήπως και ο τραυματισμός επιστρέψει.

“Νιώθω καλύτερα. Τουλάχιστον μπορώ να προπονηθώ ελεύθερα, χωρίς να νιώθω πόνο. Αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Ήρθα εδώ χωρίς να έχω πολλά παιχνίδια, ωστόσο επικεντρώνομαι στις προπονήσεις. Προπονούμαι καλά. Βρίσκω ρυθμό. Ανακτώ την αυτοπεποίθησή μου από τις προπονήσεις και πιστεύω ότι δεν χρειάζομαι πολλά παιχνίδια για να φτάσω στο πιο υψηλό μου επίπεδο.

“Δεν νιώθω πόνο στις προπονήσεις, όταν μπαίνω στο court. Όμως, ακόμα σκέφτομαι το χέρι όταν χτυπάω forehands. Θα μπορούσα να πω ότι φοβάμαι να χτυπήσω ακόμα το forehand στο 100%. Αυτό πρέπει να το αλλάξω από το πρώτο μου ματς” είπε ο Αλκαράθ ο οποίος θα αγωνιστεί μόλις για 4η φορά στην καριέρα του στο Γαλλικό Όπεν, έχοντας φτάσει έως τα ημιτελικά της περσινής διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Αλκαράθ δεν είναι ο μόνος από τους τοπ τενίστες που αντιμετωπίζει πρόβλημα ενόψει του δεύτερου Major της χρονιάς καθώς και οι Τζόκοβιτς, Σίνερ, Ναδάλ και Μεντβέντεφ δεν φαίνεται να διανύουν και την καλύτερή τους φάση.

“Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να τον κερδίσουν” είπε ο Αλκαράθ.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, γιατί παίζει στο Παρίσι παρ’όλο που δεν είναι 100% έτοιμος, η απάντηση του Ισπανού ήταν εύκολη: “Είναι το Roland Garros και είναι ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά. Όλοι θέλουν να παίξουν εδώ και να κάνουν μια καλή πορεία. Αυτό το τουρνουά είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους προπονούμαι κάθε μέρα. Θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης και να μπορώ να κερδίσω αυτά τα τουρνουά”

Ο Αλκαράθ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Παρίσι αντιμετωπίζοντας τον lucky loser, Τζέι Τζέι Γουλφ ενώ πιθανότατα στη συνέχεια θα διασταυρωθεί με τους Ντρέιπερ, Κόρντα και Σέλτον, πριν τον πιθανό προημιτελικό με τον Ρούμπλεφ και τον πολυαναμενόμενο ημιτελικό με τον Σίνερ.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Αλκαράθ: “Είμαι καλύτερα. Προπονούμαι χωρίς πόνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα