Ακολουθεί το Τορόντο ;

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tennis Canada, Μάικλ Ντάουνι, παραδέχτηκε ότι, μετά το Μόντρεαλ, σε κίνδυνο μη διεξαγωγής βρίσκεται και το τουρνουά του Τορόντο.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο ανακοινώθηκε πως δεν θα διεξαχθεί η WTA διοργάνωση του Μόντρεαλ (7-16 Αυγούστου) καθώς η κυβέρνηση του Κεμπέκ ακύρωσε κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Το Τορόντο δεν ανήκει

στη γεωγραφική περιφέρεια του Κεμπέκ, ούτε εμπίπτει στους νόμους του, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το τουρνουά θα λάβει κανονικά χώρα.

“Είναι πολύ λυπηρό που δεν θα διεξαχθεί το Μόντρεαλ φέτος. Το τουρνουά μας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και προσελκύει ετησίως περί τα 200.000 άτομα. Θέλαμε να δούμε την Μπιάνκα (Αντρέσκου) να επιστρέφει ως πρωταθλήτρια αλλά η υγεία και η ασφάλεια των Καναδών πρωτεύει”.

“Για να είμαι ειλικρινής, και το Τορόντο κινδυνεύει πολύ. Δεν μπορείς να προβλέψεις αν θα γίνει το τουρνουά αλλά μπορείς να πεις με ασφάλεια ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Όταν μιλάμε για social distancing, είναι δύσκολο να διεξάγεις τουρνουά με παρουσία 25.000 ανθρώπων σε ένα μέρος” πρόσθεσε.

Τέλος, μίλησε για τις δραματικές οικονομικές συνέπειες που έχει για ένα τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς, η ακύρωση του.

“Είναι ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Το 94% των εσόδων μας έρχεται από το κοινό που μας κάνει την τιμή να παρακολουθήσει το τουρνουά. Βοηθάει και η κυβέρνηση του Καναδά αλλά η βοήθεια αυτή είναι μόνο το υπόλοιπο 6%. Μέχρι τώρα είμαστε αυτάρκεις αλλά αυτό πλέον είναι υπό αμφισβήτηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε οικονομικά επηρεασμένοι μέχρι ίσως και το 2023!” ανέφερε ο Ντάουνι.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ακολουθεί το Τορόντο ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα