Αήττητος κι ωραίος ο Ράφα στην έρημο (vids)

Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε τη 18η συνεχόμενη νίκη του μέσα στη σεζόν, κερδίζοντας με straight sets τον Ρέιλι Οπέλκα και προκρίθηκε στους “8” του Indian Wells Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο!

Αν και βρέθηκε πολύ κοντά στο να χάσει το 2ο set, μιας και κυνηγούσε με break τον big server Αμερικανό (2-4), επέστρεψε για ακόμη μια φορά από δύσκολη θέση και “έκλεισε” το ματς με 7-6(3), 7-6(5), για να πανηγυρίσει την 19η

σερί πρόκρισή του σε προημιτελικά Masters διοργάνωσης.

Από τον Αύγουστο του 2017 έχει να λείψει από τελική “8άδα” 1000αριού τουρνουά. Τότε, είχε αποκλειστεί στους “16” του Rogers Cup, στον Καναδά, από τον Ντένις Σαποβάλοφ. Έκτοτε, μετράει 18 συνεχόμενες προκρίσεις σε προημιτελικά Masters.

Αν κι ο Οπέλκα πέρασε 76% των 1ων σερβίς του, δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε set από τον 35χρονο Ισπανό, ο οποίος ήταν κυνικός στο 2ο σερβίς του Αμερικανού, κέρδισε 16/24 πόντους εκεί και ανάγκασε τον γιγαντόσωμο 24χρονο σε δυο χαμένα tie-breaks.

Ο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης προηγήθηκε 2-4 στο 2ο set, ενώ απώλεσε τρία break points για να προηγηθεί με διπλό break (2-5) και λίγες στιγμές αργότερα, ο Ναδάλ τον… τιμώρησε.

Με 59/73 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ράφα, που δείχνει άτρωτος μέχρι στιγμής στην Καλιφόρνια. Αν και μέτρησε μόλις 1/5 break points, κράτησε την ψυχραιμία του στις κρίσιμες στιγμές των sets και έφυγε νικητής από το Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden.

BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αήττητος κι ωραίος ο Ράφα στην έρημο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα