Αφυπνίστηκε και προκρίθηκε ο “Βασιλιάς” – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ δυσκολεύτηκε ξανά, για ακόμη μια φορά όμως έφερε σε πέρας τη δοκιμασία του, επικρατώντας του Γιάν Λέναρντ Στρουφ στα δυο σετ και προκρίθηκε έτσι στα προημιτελικά του Basel Open στην Ελβετία για 16η φορά στην καριέρα του. Εκεί, πέρασε και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ…

Μπορεί να βρέθηκε από νωρίς πίσω με μπρέικ και να έβαλε δύσκολα στον εαυτό του ενόψει συνέχειας, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών όμως, αντέδρασε και με μια μεγάλη αντεπίθεση έφυγε με τη νίκη και σήμερα από το κεντρικό court του Basel Open.

Στην γενέτειρά

του, ο οκτώ φορές πρωταθλητής του 500αριου θεσμού στην Ελβετία, Ρότζερ Φέντερερ, επιβλήθηκε του Γερμανού Γιάν Λέναρντ Στρουφ, Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, μετά από 68 λεπτά αγώνα με σκορ 6-3, 7-5 έδειξε έτοιμος για την πιο δύσκολη συνέχεια στη Βασιλεία.

Αυτή, περιλαμβάνει τον αγώνα με τον Ζιλ Σιμόν στα προημιτελικά την Παρασκευή μετά και την κλειστή νίκη του έμπειρου Γάλλου με 7-6(4), 7-6(0) επί του Έρνεστς Γκούλμπις στον τελευταίο αγώνα της Πέμπτης.

Motoring on…@rogerfederer knocks out Jan-Lennard Struff 6-3 7-5 to reach the Basel quarter-finals for the SIXTEENTH time #SwissIndoors2018 pic.twitter.com/WlGKyRadmH

Tennis TV (@TennisTV) 25 Οκτωβρίου 2018


Στα του αγώνα, ο “Βασιλιάς” έμεινε πίσω με 1-3 στις αρχές του ματς, όμως αφυπνίστηκε και κερδίζοντας πέντε σερί γκέιμς μετέτρεψε σε περίπατο το εναρκτήριο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Ο Φέντερερ στο δεύτερο σετ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, μειώνοντας και αισθητά τα αβίαστα λάθη του στο ματς. Ο Στρουφ ήταν σκληρό καρύδι όμως, κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο τενίστες θα οδηγηθούν στο τάι μπρέικ για να λύσουν τις διαφορές τους, ένα μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ του δευτέρου σετ, έφτανε στον Ελβετό για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Ρότζερ έκανε το 6-5 εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του δόθηκε και λίγες στιγμές αργότερα τελείωσε τον αγώνα με ένα love σέρβις γκέιμ (7-5), παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης μετά από κάτι παραπάνω από μια ώρα.

Άξιο αναφοράς, το ότι ο Φέντερερ εκμεταλλεύτηκε 3/3 ευκαιρίες για μπρέικ που δημιούργησε “κλείνοντας” τον αγώνα έχοντας 100% επιτυχία!

Προχωράνε Ζβέρεφ και Μπαουτίστα Άγκουτ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, μετά τις προκρίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ντανιήλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά, ακόμη ένα από τα “χρυσά” παιδιά της νέας γενιάς, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ “τσέκαρε” τη θέση του στην τελική “8αδα”.

Ο νεαρός Γερμανός αντιμετώπισε τον 18χρονο Αυστραλό Αλεξέι Ποπύριν, και αν και δυσκολεύτηκε, πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4, ελεγχόμενα, πριν χρειαστεί να μπει σε περαιτέρω περιπέτειες.

Ο Ζβέρεφ, Νο2 του ταμπλό στη Βασιλεία, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Ισπανός επιβλήθηκε με τη σειρά του, του Ντούσαν Λάγιοβιτς με ανατροπή, και τελικό σκορ 6-7(6), 6-3, 6-3.

Πέμπτη 25/10: 2ος Γύρος Basel Open
Simon (France) beat Gulbis (Latvia) 7-6(4) 7-6(0)
Federer (Switzerland) beat Struff (Germany) 6-3, 7-5
A. Zverev (Germany) beat Popyrin (Australia) 6-4, 6-4
Bautista Agut (Spain) beat Lajovic (Serbia) 6-7(6), 6-3, 6-3
Tsitsipas (Greece) beat Gojowczyk (Germany) 6-3, 6-1
Medvedev (Russia) beat Seppi (Italy) 7-6(5), 6-2

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αφυπνίστηκε και προκρίθηκε ο “Βασιλιάς” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα