Αήττητη η Σβιτόλινα, νοκ-άουτ η Βοζνιάκι – VIDEO

Η Ελίνα Σβιτόλινα προκρίθηκε στις “4” καλύτερες των φετινών τελικών της WTA στην Σιγκαπούρη, κερδίζοντας στα τρία σετ την Καρολίν Βοζνιάκι, η οποία έφτασε μια ανάσα από μεγάλη νίκη-πρόκριση αλλά τελικά αποχαιρέτησε πρόωρα την διοργάνωση…

Ένα σετ χρειαζόταν η Ελίνα Σβιτόλινα στην αναμέτρησή της κόντρα στην Καρολίν Βοζνιάκι,

μετά τις δυο σερί νίκες της στους πρώτους δυο αγώνες της στα WTA Finals της Σιγκαπούρης, για να πανηγύρισει την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Τελικά, αν και δυσκολεύτηκε απίστευτα για να φτάσει σε αυτό το κερδισμένο σετ και να προκριθεί στην τελική “4αδα” της διοργάνωσης, το έκανε με στυλ και πέταξε εκτός τελικών την υπερασπίστρια του τίτλου, Καρολίν Βοζνιακι!

Η Δανέζα ήθελε νίκη με straight-sets για να αφήσει έξω την Σβιτόλινα και να περάσει αυτή χέρι-χέρι με την Καρολίνα Πλίσκοβα στις “4”, καθώς η Τσέχα νωρίτερα είχε εξασφαλίσει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά, όμως αν και έφτασε κοντά δεν τα κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο φινάλε.

Η Σβιτόλινα μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά μάχης, όχι απλά κέρδισε ένα σετ και προκρίθηκε, αλλά παρέμεινε αήττητη νικώντας με ανατροπή το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και πέρασε ως 1η από το “Λευκό Γκρουπ”, με σκορ 5-7, 7-5, 6-3 και περιμένει πλέον την 2η από το “Κόκκινο Γκρουπ”, στα ημιτελικά.

.@ElinaSvitolina makes it three wins out of three at the @WTAFinalsSG!

Books her place in the semifinal with the 5-7, 7-5, 6-3 win over Wozniacki! pic.twitter.com/yqPeYk1j2s

WTA (@WTA) 25 Οκτωβρίου 2018


Η Βοζνιάκι κατέκτησε το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα με 5-7 και βρέθηκε δυο μόλις γκέιμς μακριά από την καθαρή νίκη (5-7, 5-5), που θα σήμαινε την πρόκρισή της στα ημιτελικά, όμως η Ουκρανή έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και με παίζοντας μερικούς σπουδαίους πόντους κέρδισε δυο συνεχόμενα γκέιμς, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως η Δανέζα προηγήθηκε με 1-2 στο δεύτερο σετ, έχοντας και τις μπάλες στα χέρια της, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα με μπρέικ το οποίο δημιούργησε και μοιραία αποκλείστηκε στη συνέχεια.

Η Σβιτόλινα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς αμέσως μετά το κερδισμένο σετ, στέλνοντας τον αγώνα σε decider, που θα έκρινε την θέση με την οποία θα περνούσε στην επόμενη φάση.

.@ElinaSvitolina takes the second set 7-5 which sees her seal her semifinal place at the @WTAFinalsSG!

Catch all the final set action with us —–> https://t.co/m9aOb9GNZ6 pic.twitter.com/CN5DHK7fWP

WTA (@WTA) 25 Οκτωβρίου 2018


Η νεαρή Ουκρανή, φυσικά, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στον θεσμό και αφού συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο σετ, πήρε μεγάλη νίκη με 6-3 στο τέλος, πανηγυρίζοντας δικαιωματικά και την πρωτιά στον όμιλο.

Από την άλλη πλευρά, η “Κάρο” αποκλείστηκε νωρίς-νωρίς από τους τελικούς, επιβεβαιώνοντας την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.

Πέμπτη 25/10: WTA Finals Singapore, White Group

Svitolina (Ukraine) beat Wozniacki (Denmark) 5-7, 7-5, 6-3
Ka. Pliskova (Czech Republic) beat Kvitova (Czech Republic) 6-3, 6-4

WTA FINALS DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αήττητη η Σβιτόλινα, νοκ-άουτ η Βοζνιάκι – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα