Αυτούς τους “φιλάθλους” δεν τους θέλουμε

Εκατοντάδες ήταν οι Έλληνες που βρέθηκαν την Πέμπτη στο Melbourne Park για να στηρίξουν την προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά στη δύσκολη αποστολή κόντρα στον Ράφα.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία ομογενείς που έχουν μεγαλώσει και ζουν στην Αυστραλία και είναι λογικό να ξεσηκώνονται με κάθε αφορμή που τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στην πατρίδα.

Αυτό έκανε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δύο εβδομάδες τώρα, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open.

Ένωσε

όλους τους Έλληνες της ομογένειας στην Αυστραλία και τους έφερε κοντά του, όπως έκανε και ο Μάρκος Παγδατής τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα όταν μερίδα φιλάθλων, με αφορμή την παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου, περικύκλωσαν τον ρεπόρτερ και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Ναδάλ.

#Tsitsipas Fans on #ausopen pic.twitter.com/PWLLFHqmkM

— Oliver Mayer (@verwuerfler) January 24, 2019

Η δημοτικότητα του τένις στην Ελλάδα, έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια ενώ τώρα με τις πρόσφατες επιτυχίες της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά, το ενδιαφέρον των Ελλήνων για το παρεξηγημένο άθλημα, αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Πολύς κόσμος θα μπει στο άθλημα ενώ γίνονται σοβαρές προσπάθειες για διοργάνωση ATP τουρνουά στη χώρα μας.

Είναι ευθύνη, λοιπόν, όλων όσων ασχολούνται με το τένις στην Ελλάδα να το προφυλάξουμε και να το θωρακίσουμε.

Αυτό δεν θα γίνει κλείνοντας την πόρτα σε αυτούς τους “φιλάθλους”, αλλά εκπαιδεύοντάς τους ώστε να συμμορφωθούν και να ακολουθήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει το τένις από την αρχή της δημιουργίας του.

Σεβασμός στον αντίπαλο, ευγενής άμιλλα, ήθος, ενάρετη στάση και αξιοπρέπεια είναι μερικά από αυτά που πρέπει να διδάξουμε σε αυτούς που θα θελήσουν να μπουν στο χώρο.

Αν δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, θα πρέπει να τους αποβάλλουμε.

Tennis24.gr

The post Αυτούς τους “φιλάθλους” δεν τους θέλουμε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα