ATP Finals: Το βήμα παραπάνω ψάχνει ο Μεντβέντεφ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, δίχως να κάνει την σούπερ χρονιά, εξασφάλισε την δεύτερη συμμετοχή του σε ATP Finals όπου θα επιχειρήσει το βήμα παραπάνω σε σχέση με τον περσινό αποκλεισμό από τον round robin γύρο.

Ξανά στο Λονδίνο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Εκεί όπου πέρσι μάλλον απογοήτευσε σημειώνοντας τρεις ήττες στην φάση των ομίλων έστω και αν πάλεψε σε όλους τους αγώνες του.

Ειδικά κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ όταν και ακόμα αναρωτιέται πώς

έχασε το συγκεκριμένο ματς στο οποίο προηγήθηκε με 5-1 (!) στο τρίτο σετ!

Στα τέλη του 2019 ο Μεντβέντεφ ήταν εξαντλημένος από μια εξαιρετική σεζόν στην οποία κατέκτησε 4 τίτλους (εκ των οποίων δύο Masters) ενώ έπαιξε και στον πρώτο του τελικό Grand Slam στη Νέα Υόρκη.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι φέτος είναι εξαντλημένος, τουναντίον μάλιστα, ωστόσο, σίγουρα το 2020 δεν αποτέλεσε συνέχεια του εξαιρετικού 2019 για τον Μεντβέντεφ έστω και αν έσωσε τα προσχήματα στο τέλος της σεζόν κατακτώντας το Masters του Παρισιού.

Φυσικά, το 2020 δεν ήταν και η πιο φυσιολογική σεζόν στο τένις, συνεπώς, αυτό, από μόνο του, έχει παίξει τον ρόλο του.

Πάντως, μέχρι και το Παρίσι, η εικόνα του Μεντβέντεφ ήταν αποκαρδιωτική, από το US Open και μετά, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς αν αξίζει τη θέση του στην τελική οκτάδα του Λονδίνου.

Κακή αγωνιστική κατάσταση, πάρα πολλά νεύρα, ήττες από ξεκάθαρα υποδεέστερους αντιπάλους έφεραν μεγάλη εσωστρέφεια στον ιδιόρρυθμο Ρώσο που κατόρθωσε, πάντως, να μαζέψει τα κομμάτια και να κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στο Paris Masters όπου, από το πουθενά, έφτασε μέχρι τον τίτλο!

Γενικά, όμως, από το 2020 δεν έχει να θυμάται και πολλά πέραν της παρουσίας του στα ημιτελικά του US Open (όπου έχασε σχετικά εύκολα από τον Ντομινίκ Τιμ) και ο ημιτελικός που έφτασε στην αρχή της σεζόν, στο ATP Cup μαζί με τη Ρωσία.

Δεν ήταν ο ίδιος παίκτης που είδαμε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όπου και έπαιζε “ρομποτικό” τένις με ελάχιστα λάθη και χειρουργική ακρίβεια στα χτυπήματά του.

Ωστόσο, στο Παρίσι ξαναβρήκε σίγουρα ένα χαμένο κομμάτι του και ο συγκεκριμένος τίτλος ήρθε σαν βάλσαμο ακριβώς τη σωστή στιγμή πριν το ATP Finals όπου, ο στόχος του σίγουρα θα είναι η πρώτη του νίκη σε φάση ομίλων και γενικότερα να μπορέσει να περάσει την round robin φάση και μετά, όλα γίνονται!

Η κλήρωση του ATP Finals, βρίσκει τον Μεντβέντεφ σε έναν απαιτητικό όμιλο μαζί με το φαβορί Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που κέρδισε στον τελικό του Paris Masters και τον πρωτάρη, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Με το πρόσωπο του Παρισιού, έχει πιθανότητες να φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

Κώστας Αϊτάκης

The post ATP Finals: Το βήμα παραπάνω ψάχνει ο Μεντβέντεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα