Wimbledon: Η επική Παπαμιχαήλ ένα βήμα πριν το κυρίως ταμπλό (vid)

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε το 2/2 στο Wimbledon, για 1η φορά στην καριέρα της, επικρατώντας της Γαλλίδας και πρώην Νο46 του κόσμου, Οσεάν Ντοντάν με 7-6(8), 7-6(3) εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 3ο προκριματικό γύρο και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό του Wimbledon! 

Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι (94-94 οι πόντοι των δύο παικτριών) η Παπαμιχαλή έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και αρκετά προσεκτική

τελειώνοντας την αναμέτρηση με μόλις 11 αβίαστα λάθη και 25 winners, την ίδια ώρα που η Ντοντάν είχε 36 αβίαστα λάθη και 32 winners. 

Στο 1ο set η Ελληνίδα τενίστρια και Νο188 του κόσμου, είχε δύο τεράστια hold τόσο στο 9ο game όπου έσβησε 2 break-points της Γαλλίδας (5-4), όσο και στο 11ο game όπου χρειάστηκε να σβήσει ακόμα 4 break-points (6-5). 

Νωρίτερα ωστόσο, η Παπαμιχαήλ είχε απειλήσει με δύο break-points τα οποία όμως δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί με την Ντοντάν να ισοφαρίζει σε 4-4. 

Στο πρώτο tie-break του αγώνα η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με 6/3, με την Ντοντάν ωστόσο να σβήνει 3 set-points ισοφαρίζοντας σε 6/6, ενώ αμέσως μετά έσβησε και 4ο κάνοντας το 7/7. Μάλιστα η Γαλλίδα είχε την ευκαιρία της να κατακτήσει το set, καθώς προηγήθηκε με 8/7, όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος της πόντος στο set με την Παπαμιχαήλ να κατακτά του επόμενους 3 πόντους και με 10/8 να κάνει το 1-0. 

Στο 2ο set η Παπαμιχαήλ ήταν πιο επιθετική και πιο απειλητική καθώς έσπασε τρεις φορές το service της Ντοντάν (1-0, 4-3, 6-5), ωστόσο η απάντηση της Γαλλίδας ήταν άμεση και στις τρεις περιπτώσεις παίρνοντας πίσω τα χαμένα της service (1-1, 4-4, 6-6). 

Όμως και σε αυτό το tie-break η Παπαμιχαήλ ήταν καταπληκτική καθώς κατάφερε να μετατρέψει το 2/3 σε 7/3 με 5 σερί πόντους στο τέλος πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη και μια μεγάλη πρόκριση. 

Στον τελικό των προκριματικών η Παπαμιχαήλ έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην Ελβετή Βικτωρίγια Γκόλουμπιτς, είχε φτάσει στα προημιτελικά του Wimbledon το 2021, η οποία με τη σειρά της κέρδισε για 2ο σερί ματς με ανατροπή, την Βρετανίδα Νάικτα Μπέινς με 3-6, 6-3, 6-2.

WIMBLEDON QUALS WOMEN’S SINGLES DRAW | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Η επική Παπαμιχαήλ ένα βήμα πριν το κυρίως ταμπλό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα