Wild card στο Australian Open για Σαράποβα

12:29 8/1/2020 - Πηγή: Tennis24
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Αυστραλοί έδωσαν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο πρώτο Major της χρονιάς, στη Μαρία Σαράποβα

Η Μαρία Σαράποβα δεν θα πήγαινε στην Αυστραλία, αν δεν είχε σαφείς ενδείξεις ότι οι διοργανωτές του Australian Open θα της έδιναν wild card για το πρώτο Grand Slam της σεζόν

που ξεκινάει στις 20 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Έτσι, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από το Brisbane International, μετά την ήττα από τη Σέλμπι Ρότζερ στο εναρκτήριο παιχνίδι της την Τρίτη, ο διευθυντής των αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι επιβεβαίωσε την wild card στην πρωταθλήτρια της διοργάνωσης το 2008.

Η Σαράποβα βρίσκεται στο Νο147 της παγκόσμιας κατάταξης και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο κυρίως ταμπλό, έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδό της μόνο μέσω προκριματικών.

Ωστόσο, η εμπορικότητα της 32χρονης Ρωσίδας ανάγκασε τους Αυστραλούς να διαθέσουν μια wild card στην πέντε φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam και πρώην Νο1 του κόσμου.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2016 η Σαράποβα πιάστηκε ντοπαρισμένη στο Australian Open και της επιβλήθηκε τιμωρία αποκλεισμού για ενάμιση χρόνο από το WTA Tour.

Πέρα από την κατάκτηση του τίτλου στη Μελβούρνη το 2008, η Σαράποβα είναι τρεις ακόμη χρονιές φιναλίστ της διοργάνωσης, το 2007, το 2012 και το 2015.

Η Μάσα είναι η 5η τενίστρια που εξασφαλίζει wild card για το Australian Open μετά τις Χαν Να-Λι (Κορέα), Πολίν Παρμεντιέ (Γαλλία), Κόκο Βαντεγουέι (Αμερική) και Αρίνα Ροντιόνομβα (Αυστραλία).

We’ll see you at #AO2020 @MariaSharapova…https://t.co/s9Ahx8UJRI

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 8, 2020

The post Wild card στο Australian Open για Σαράποβα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα