Μήνυμα Τζόκοβιτς: “Οι low-ranked παίκτες υποφέρουν”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τάσσεται στο πλευρό των τενιστών που βρίσκονται εκτός του Τοπ500 και της ανάγκης τους να “επιβιώσουν” οικονομικά ενώ δεν πραγματοποιούνται αρκετά τουρνουά σε αυτό το επίπεδο αγώνων.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είναι γνωστός για τις “ευαισθησίες” του σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των τενιστών έστω και αν δεν τον “ενοχλούν” σε προσωπικό επίπεδο μιας και είναι πλήρως εξασφαλισμένος οικονομικά και από όλες τις απόψεις.

Ένας από τους λόγους της δημιουργίας της ένωσης παικτών PTPA της οποίας ηγείται, ήταν και να ακουστεί μια ανεξάρτητη από την ATP,

“φωνή” των τενιστών ώστε να γίνει ένας πιο γόνιμος διάλογος με τη διοργανώτρια αρχή.

Ο Τζόκοβιτς μίλησε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των, χαμηλής κατάταξης, τενιστών και της μάχης που κάνουν για “επιβίωση” ενώ διεξάγονται ελάχιστα τουρνουά Futures αυτήν την περίοδο.

“Γνωρίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί δυσαρεστημένοι τενίστες με χαμηλή κατάταξη που δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να αγωνιστούν μετά την επανεκκίνηση της σεζόν. Είναι λυπηρό να διεξάγονται τόσα λίγα Futures τουρνουά”.

“Οι περισσότεροι τενίστες στον κόσμο βρίσκονται, στην πραγματικότητα, σε αυτές τις θέσεις και δεν μπορούν να αγωνιστούν στα Challenger. Υποφέρουν αυτήν την περίοδο. Ζητάνε βοήθεια, προσωπικά και από μένα”.

“Δεν δείχνω με το δάκτυλο μου κανέναν. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Πρέπει να επικοινωνήσουμε όλοι μεταξύ μας. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. Τουρνουά, παίκτες, ιδιοκτήτες, ομοσπονδίες όλοι πρέπει να μπούμε στο τραπέζι των συζητήσεων”.

“Το “οικοσύστημα” του τένις βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπάρχει αβεβαιότητα και για την επόμενη σεζόν και αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα. Στη μέση μπλέκονται και οι κυβερνήσεις των χωρών που μπορούν να μπλοκάρουν ένα τουρνουά. Δεν γίνεται να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι” ανέφερε ο Νόλε.

Κώστας Αϊτάκης

The post Μήνυμα Τζόκοβιτς: “Οι low-ranked παίκτες υποφέρουν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα