WTA Linz: «Αεράτη» Μέρτενς, με άνεση στα ημιτελικά!

Η Ελίζ Μέρτενς συνάντησε δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ, μέχρι που πήρε μπρος και κατάφερε με σχετική ευκολία να περάσει το εμπόδιο της Βερόνικα Κουντερμέτοβα για να προκριθεί στους «4» του τουρνουά που διεξάγεται στο Λιντζ της Αυστρίας.

Η 24χρονη Βελγίδα σε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα κατάφερε να επικρατήσει της Κουντερμέτοβα με 6-4, 6-1. Όπως φανερώνει και το σκορ, η Μέρτενς συνάντησε δυσκολίες μόνο στο εναρκτήριο σετ, μέχρι να καταφέρει να βρει ρυθμό και σταθερότητα στα

χτυπήματα της για να μπορέσει να επιβληθεί της αντίπαλου της.

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-0 games στο πρώτο σετ και ένα break πίσω, μπόρεσε κα βρήκε καλύτερα πρώτα σερβίς, ενώ και οι εξαιρετικές επιστροφές της, έδωσαν αυτό που χρειαζόταν για να ανεβεί ψυχολογικά και από εκεί που βρισκόταν με break πίσω, να είναι αυτή που προηγείται με διπλό break στη συνέχεια του πρώτου σετ, κερδίζοντας το παράλληλα.

Η 23χρονη Ρωσίδα και Νο.46 στο κόσμο, χάνοντας το πρώτο σετ, έχασε τελείως την ψυχραιμία της και τα τραγικά της ποσοστά της σε πρώτα και δεύτερα σερβίς αντικατοπτρίζουν πλήρως το τι συνέβη στο δεύτερο σετ, στο οποίο η Μέρτενς έκανε ότι ήθελε μέσα στο court και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τουρνουά στο Λιντζ.

Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπη με την Εκατερίνα Αλεξάντροβα, η οποία διέλυσε την φορμαρισμένη Νάντια Ποντορόσκα με 6-2, 6-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τους θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για δεύτερη μόλις φορά, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα σε ένα τουρνουά που διεξήχθη το 2019 στο γρασίδι, με την Ρωσίδα να επικρατεί.

LINZ WTA DRAW- OOP (-1h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post WTA Linz: «Αεράτη» Μέρτενς, με άνεση στα ημιτελικά! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα