WTA Finals: “Βαριά” ήττα στην πρεμιέρα για Σάκκαρη (vids)

Στο ίσως πιο δύσκολο βράδυ της φετινής σεζόν η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Νο1 του κόσμου Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-0, 6-1 μέσα σε 74 λεπτά ξεκινώντας με το…αριστερό την προσπάθειά της στα WTA Finals που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στο Κανκούν του Μεξικού. 

Για την Ελληνίδα τενίστρια δεν λειτούργησε τίποτα με το ποσοστό των κερδισμένων πόντων στο πρώτο service να είναι στο 58% (11/19) και το δεύτερο στο 27% (7/26) με 5 διπλά λάθη, ενώ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από τις 5 ευκαιρίες της για break (0/5). 

Από την πλευρά της η Σαμπαλένκα

ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 81% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (21/26), με 56% στο δεύτερο (14/25) είχε 6 άσους και 5 διπλά λάθη, αλλά και 5/9 break-points. 

Το πρώτο από τα 5 break ήρθε στο 2ο game, παρά το γεγονός ότι η Σάκκαρη προηγήθηκε με 40/15 η Σαμπαλένκα πήρε τους επόμενους 4 πόντους κάνοντας το 2-0, εξαργυρώνοντας το break με δύσκολο hold επιστρέφοντας από το 0/40 και σβήνοντας συνολικά 4 breaks της Σάκκαρη σε ένα game το οποίο κράτησε πάνω από 10 λεπτά! 

Αμέσως μετά ακολούθησαν ακόμα 2 breaks κι ένα hold από τη μεριά της Λευκορωσίδας, η οποάι έκλεισε το πρώτο σκέλος του αγώνα με bagel μέσα σε 38 λεπτά με την Σάκκαρη σε εκείνο το σημείο να έχει πάρει μόλις 6 πόντους πίσω από το service της. 

Η πίεση στο service της Σάκκαρη συνεχίστηκε από την Σαμπαλένκα και στο 2ο set όπου με νέο break και δύο ακόμα holds έκανε το 3-0. Με τα λάθη από την Σάκκαρη να συνεχίζονται η Λευκορωσίδα έφτασε σε 5ο break και πάλι επιστρέφοντας από το 15/40 παίρνοντας προβάδισμα με 4-0 και με love game έκανε το 5-0. 

Μάλιστα στη συνέχεια η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει 3 match-points για να φτάσει στο πρώτο και μοναδικό της hold στην αναμέτρηση μειώνοντας σε 5-1 με την Σαμπαλένκα να κλείνει λίγο αργότερα το παιχνίδι με νέο love-game και με άσο στο τέλος σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στον όμιλο. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Τζέσικα Πεγκούλα επικράτησε της Έλενα Ριμπάκινα με 7-5, 6-2 κάνοντας κι αυτή το 1-0 στον όμιλο στην προσπάθειά της για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων και την πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals.

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+7h)

The post WTA Finals: “Βαριά” ήττα στην πρεμιέρα για Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα