Ο Αλιασίμ έκανε το repeat κι έγραψε ιστορία στη Βασιλεία (vids)

Ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ χρειάστηκε μία ώρα και 52 λεπτά, αλλά και 2 tie-breaks για να λυγίσει τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-6(3), 7-6(5) και να κατακτήσει τον τίτλο στη Βασιλεία για 2η σερί χρονιά φτάνοντας στον 5ο της καριέρας του.

Brilliant in Basel @felixtennis defends his Swiss Indoors title with a 7-6 7-6 victory over Hurkacz #SwissIndoorsTennis pic.twitter.com/HYLGY5wmtN

Tennis

TV (@TennisTV) October 29, 2023

Παράλληλα ο Καναδός με αυτήν τη νίκη κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στη διοργάνωση, καθώς έγινε ο μόλις 3ος παίκτης που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο τουρνουά μετά από τους Ρότζερ Φέντερερ και Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο! 

Ο Αλιασίμ ήταν εκπληκτικός από τη θέση του service και στον τελικό, σημειώνοντας 13 άσους (2 διπλά λάθη) κερδίζοντας το 93% των πόντων πίσω από το πρώτο service (42/45) και 71% από το δεύτερο (15/21) δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point από τον Χουρκάτς, ενώ από την άλλη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία από τις 5 ευκαιρίες για break (0/5). 

Στο 1ο tie-break του τελικού ο Αλιασίμ ήταν εντυπωσιακός μετατρέποντας το 3/3 σε 7/3 φτάνοντας σε δύο mini-breaks (4/3, 7/3), χωρίς να παραχωρήσει ούτε ένα στον αντίπαλό του. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού ο Αλιασίμ απείλησε σε δύο περιπτώσεις το service του Χουρκάτς, τόσο με το διπλό break-point (15/40) του 9ου game με τον Πολωνό να φτάνει σε ένα δύσκολο hold διατηρώντας το προβάδισμα (5-4).

Ο Πολωνός στη συνέχεια χρειάστηκε να κάνει ακριβώς το ίδιο σβήνοντας ένα ακόμα διπλό break-point του Καναδού κάνοντας το 6-5, με τον Αλιασίμα να οδηγεί αμέσως μετά και το 2ο set του τελικού σε tie-break. 

Αντίθετα με το πρώτο tie-break, ο Χουρκάτς βρήκε πρώτος mini-break (2/0), αλλά ο Αλιασίμ με 4 σερί πόντους (δύο mini-breaks) έφτασε στο 4/2. Ο Χουρκάτς, με νέο mini-break ισοφάρισε σε 4/4 και μετά σε 5/5, αλλά αυτός ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο τουρνουά με τον Καναδό να βρίσκει και τρίτο mini-break και με 7/5 να κατακτά τον τίτλο. 

SWISS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Ο Αλιασίμ έκανε το repeat κι έγραψε ιστορία στη Βασιλεία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα