United Cup: Πέρασαν στα προημιτελικά Πολωνία και Αυστραλία (vids)

21:55 1/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Οι ομάδες της Πολωνία και Αυστραλίας ήταν οι πρώτες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην προημιτελική φάση του φετινού United Cup που φιλοξενείται φέτος σε Περθ και Σίδνεϊ. Η περσινή ημιφιναλίστ Πολωνία, έκανε το 2 στα 2 μετά τη νίκη της με 2-1 κόντρα στην Ισπανία κατακτώντας την 1η θέση του 1ου ομίλου στο Περθ. 

Μπορεί ο Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα να έκανε το 1-0 για την Ισπανία κερδίζοντας, μετά από 2 ώρες τον Χούμπερ Χουρκατς με 3-6, 6-3, 6-4 έχοντας 74% στο δεύτερο service (25/34), ωστόσο αμέσως μετά η Ίνκα Σφιόντεκ επανέφερε

την…τάξη ισοφαρίζοντας σε 1-1 μετά από την εύκολη νίκη της κόντρα στην Σάρα Τορίβες Τόρμο με 6-2, 6-1. 

Όλα κρίθηκαν στο διπλό μεικτό εκεί όπου Σφιόντεκ και Χουρκάτς έφτασαν σε ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα για διπλό καθώς χωρίς να παραχωρήσουν ούτε game στους Τόρμο και Φοκίνα έφτασαν στο επιβλητικό 6-0, 6-0 παίρνοντας τη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν μια από την καλύτερη 2η των τριών ομίλων του Περθ. 

Στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας για τον 3ο όμιλο του Περθ η Αυστραλία ήταν η μεγάλη νικήτρια απέναντι στις ΗΠΑ επικρατώντας με 2-1 χάρη ουσιαστικά στην τεράστια νίκη του Άλεξ ντε Μινόρ κόντρα στον Τέιλορ Φριτς με 6-4, 6-2, αποτέλεσμα που έβαλε μπροστά την Αυστραλία με 1-0. 

Οι περσινοί πρωταθλητές κατάφεραν να ισοφαρίσουν δια χειρός Τζέσικα Πεγκούλα, η οποία επικράτησε της Άιλα Τομλιάνοβιτς με 7-6(6), 6-3, με την Αμερικανίδα και Νο5 του κόσμου να κάνει το 1-1. 

Στο καθοριστικό διπλό μεικτό Πεγκούλα και Ραμ ηττήθηκαν από το δίδυμο Χάντερ και Έμπντεν με 6-3, 6-1 με την Αυστραλία να παίρνει τη νίκη και το εισιτήριο για την 8άδα του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από τον 5ο όμιλο που λογικά θα είναι η Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας για τον 4ο όμιλο στο Σίδνεϊ, η Γαλλία έβαλε “φωτιά” μετά τη νίκη της κόντρα στη Γερμανία με 2-1. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μπορεί να κατάφερε να ξεπεράσει δύσκολα τον Αντριάν Μαναρινό με 4-6, 6-4, 6-3 κάνοντας το 1-0 και η Αντζελίκ Κέρμπερ να έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, ωστόσο η Καρολίν Γκαρσία κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με 1-6, 6-2, 6-2 ισοφάρισε σε 1-1. 

Το διπλό μεικτό ήταν ένα πραγματικό θρίλερ με το δίδυμο Γκαρσία και Ροζέρ-Βασελάν να επικρατεί με 7-6(4), 2-6, 12-10 των Κέρμπερ και Ζβέρεφ με τη Γαλλία να παίρνει τη νίκη στην πρεμιέρα της στον όμιλο και πλέον θα αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ Ιταλία για την πρόκριση στα προημιτελικά.

UNITED CUP FULL SCHEDULE

The post United Cup: Πέρασαν στα προημιτελικά Πολωνία και Αυστραλία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα