United Cup: Με το δεξί Πολωνία και Γερμανία, ήττα για Νορβηγία (vids)

Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία και Κίνα ήταν οι νικήτριες της 2ης ημέρας του United Cup, το οποίο συνεχίζεται σε Περθ και Σίδνεϊ. Στην πιο δραματική αναμέτρηση η Γερμανία κέρδισε την περσινή φιναλίστ Ιταλία με 2-1 χάρη στις δύο νίκες του Αλεξάντερ Ζβέρεφ τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό. 

Η Ιταλία ξεκίνησε με τη νίκη της Τζάσμιν Παολίνι κόντρα στην Αντζελίκ Κέρμπερ, η οποία επέστρεψε στα court μετά από τον Ιούνιο του 2022, με την Ιταλίδα να επικρατεί με 6-4, 7-5 μετά από μία ώρα και 48 λεπτά ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 6/21 break-points,

κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της. 

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στα sets από τον Λορέντζο Σονέγκο, στη συνέχεια πήρε τα επόμενα δύο sets και με 6-7(5), 6-3, 6-4 μετά από περίπου 3 ώρες, ισοφάρισε σε 1-1. 

Όλα ξεκαθάρισαν στο διπλό μεικτό με τους Ζβέρεφ και Κέρμπερ, να παίρνουν τη θέση των Σίγκεμουντ και Μάρτερερ και μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση να κερδίζουν τους Σονέγκο και Μορταρέλι με 6-3, 6-0 σφραγίζοντας τη νίκη με 2-1 στο ντεμπούτο τους στο Δ’ όμιλο του Σίδνεϊ. 

Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση της Πολωνίας κόντρα στη Βραζιλία, για τον Α’ όμιλο (Περθ) με τους περσινούς ημιφιναλίστ να κερδίζουν με 3-0. 

Την αρχή έκανε η Ίγκα Σφιόντεκ με την Νο1 του κόσμου να παραχωρεί μόλις 4 games στο επιβλητικό 6-2, 6-2 κόντρα στην Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, κάνοντας το 1-0. 

Τη νίκη σφράγισε ο Χούμπερτ Χουρκάτς, ο οποίος αν και δυσκολεύτηκε αρχικά από τον Τιάγκο Σέιμπουθ Γουάιλντ, τελικά έφτασε στη νίκη με 6-7(4), 6-2, 6-3 δίνοντας στην Πολωνία την 2η νίκη. 

Στο διπλό μεικτό που ακολούθησε Σφιόντεκ και Χουρκάτς δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Χαντάντα Μάια και Μέλο κερδίζοντας με 6-4, 6-3 διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και πλέον ανήμερα πρωτοχρονιάς θα παίξουν για την 1η θέση του ομίλου κόντρα στην Ισπανία, η οποία στην πρεμιέρα του United Cup (Παρασκευή) είχαν κερδίσει τη Βραζιλία. 

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε και η Κίνα στο Περθ για τον Ε’ όμιλο κερδίζοντας την Τσεχία με το επιβλητικό 3-0. Ο κινέζικος θρίαμβος ξεκίνησε με τον Ζινζέν Ζανγκ να επικρατεί του Γίρι Λεχέτσκα με 5-7, 6-3, 6-4, ενώ στη συνέχεια η Κινγουέν Ζενγκ επικράτησε της Μαρκέτα Βοντρούσοβα με 6-1, 2-6, 6-1. 

Η Κίνα αν και είχε κατακτήσει τη νίκη δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο διπλό μικτό Ζενγκ και Ζανγκ κέρδισαν Βοντρούσοβα και Λεχέτσκα με 6-1, 6-2 κάνοντας το 3-0 και την Κυριακή θα αγωνιστούν με τη Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Όσο για τον 6ο όμιλο (Σίδνεϊ) η Ολλανδία χρειάστηκε τη μεγάλη της δύναμη (διπλό) για να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Νορβηγία του Κάσπερ Ρουντ. Η Αράντσκα Ρους δυσκολεύτηκε για ένα set στη νίκη της με 7-6(4), 6-1 κόντρα στην Μαλένε Χέλγκο με τον Ρουντ ωστόσο να ισοφαρίζει για τη Νορβηγία μετά το 6-3, 6-4 απέναντι στον Τάλον Χρίκσπουρ. 

Όλα κρίθηκαν στο διπλό μεικτό με την Σουρς και Κούλχοφ να κερδίζουν το δίδυμο Έικερι και Ρουντ με 7-6(5), 7-5 κάνοντας το 2-1. Πλέον η Νορβηγία την πρωτοχρονιά θα τα δώσει όλα για όλα στο παιχνίδι με την Κροατία προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι για την πρόκριση. 

UNITED CUP FULL SCHEDULE

The post United Cup: Με το δεξί Πολωνία και Γερμανία, ήττα για Νορβηγία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα