US Open: Ξεχωρίζει η ματσάρα Αλκαράθ – Ζβέρεφ

13:00 6/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τετάρτης δεν είναι άλλη από την αναμέτρηση του Κάρλος Αλκαράθ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, η οποία θα είναι και η τελευταία του προγράμματος στο Arthur Ashe και αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 04:00 GR τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Αλκαράθ και Ζβέρεφ έχουν αναμετρηθεί 5 φορές στο παρελθόν με τον Γερμανό να έχει το προβάδισμα με 3-2, ενώ αυτή θα είναι η 2η φορά που οι δύο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι σε αγώνα Grand Slam (και μάλιστα στην ίδια φάση) μετά από το επικό

ματς στο περσινό Roland Garros με τον Γερμανό να βγαίνει νικητής στα 4 sets. 

Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στο φετινό Madrid Open, το διάστημα της επιστροφής ουσιαστικά του Ζβέρεφ στην ενεργό δράση μετά από τον τραυματισμό του, με τον Ισπανό να κερδίζει εύκολα με 6-1, 6-2. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζβέρεφ είναι ο μοναδικός παίκτης, από τους πρώτους 12 της κατάταξης της ΑΤΡ, ο οποίος έχει θετικό H2H στις αναμετρήσεις με τον Αλκαράθ.

Το H2H του Αλκαράθ με το Top-12

Νόβακ Τζόκοβιτς: 2-2Ντανιίλ Μεντβέντεφ: 2-1Χόλγκερ Ρούνε: 2-1Κάσπερ Ρουντ: 3-0Γιάνικ Σίνερ: 3-3Στέφανος Τσιτσιπάς: 5-0Αντρέι Ρούμπλεφ: 0-0Τέιλορ Φριτς: 1-0Φράνσις Τιάφο: 1-1Κάρεν Χατσάνοφ: 3-0Αλεξάντερ Ζβέρεφ: 2-3

Η αυλαία στο πρόγραμμα της Τετάρτης, όπου θα ολοκληρωθεί η προημιτελική φάση, θα ανοίξουν (19:00 GR) η Αρίνα Σαμπαλένκα με την Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, ενώ στη συνέχεια θα μπουν στο court οι δύο Ρώσοι και κουμπάροι, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ έχουν αναμετρηθεί 7 φορές με τον Μεντβέντεφ να υπερέχει με 5-2, ενώ αυτή θα είναι η 2η φορά που θα παίξουν αντίπαλοι στο US Open, μετά το 2020 και πάλι στα προημιτελικά, εκεί όπου ο Μετνβέντεφ είχε κερδίσει στα 3 sets σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με 2 tie-breaks. 

Γεγονός είναι ότι ο Ρούμπλεφ δεν τα έχει καταφέρει να κερδίσει τον Μεντβέντεφ σε προημιτελική φάση με τις 4 από τις 5 συνολικά ήττες που έχει γνωρίσει να είναι σε επίπεδο 8άδας. 

Στο πρώτο παιχνίδι του βραδινού session (02:00 GR)  η Μαρκέτα Βοντρούσοβα θα αγωνιστεί κόντρα στην Μάντισον Κις με την πρωταθλήτρια του φετινού Wimbledon να κοντράρεται για 1η φορά με τη φιναλίστ του US Open του 2017, στην προσπάθειά της να φτάσει σε έναν ακόμα major ημιτελικό τη φετινή χρονιά. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

The post US Open: Ξεχωρίζει η ματσάρα Αλκαράθ – Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα