US Open: Πέρασε και τον Κρεσί ο Τσιτσιπάς – VIDEO

07:52 3/9/2020 - Πηγή: Tennis24

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε σε όλα τα service game του σερβίς/βολέ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα πήγε περίφημα και με 3-0 σετ ξεπέρασε το εμπόδιο του Μαξίμ Κρεσί, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έδειξε χαρακτήρα και ψυχραιμία στα κρίσιμα, επικρατώντας με 7-6(2), 6-3, 6-4 του big server αντιπάλου του και σφράγισε

το σαφώς πιο απαιτητικό ραντεβού με τον Μπόρνα Τσόριτς, στους “32” της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το Νο4 του ταμπλό, έσωσε set point του εμπνευσμένου Αμερικανού, όταν ο Στέφανος σέρβιρε στο 5-4 για να παραμείνει στο εναρκτήριο σετ και πραγματοποιώντας ένα επιβλητικό tie break, πήρε προβάδισμα στο σκορ και στη ψυχολογία του.

Ο Κρεσί συνέχισε να πιέζει με το πολύ δυνατό του σερβίς, τόσο στο 1ο αλλά και στο 2ο σερβίς (21 άσους αλλά και 10 double faults), με τον Τσιτσιπά να δείχνει την ανθεκτικοτητά του απέναντι σε big servers, όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα στο Western & Southern Open στις νίκες επί των Άντερσον, Ίσνερ και Όπελκα πριν λυγίσει απ’τον Μίλος Ράονιτς στα ημιτελικά.

“Είναι πολύ ασυνήθιστο να παίζεις με έναν αντίπαλο που χτυπάει πολύ δυνατά και τα δύο του σερβίς. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει πολύ καλά στο μέλλον. Το παιχνίδι του είναι δύσκολο και έχει πολύ καλό σερβίς/βολέ. Δεν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους συχνά στο tour” είπε ο Στέφανος για τον 23χρονο, Νο168 στον κόσμο ο οποίος έπαιζε το πρώτο του επίσημο τουρνουά σε tour lever.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Έλληνα πρωταθλητή στο Arthur Ashe, με τον 22χρονο να τελειώνει το ματς με 31 winners έναντι 59 του αντιπάλου του αλλά και με μόλις 15 αβίαστα λάθη έναντι 32 του Κρεσί.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς προετοιμάζεται για την παρθενική του παρουσία στον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν όπου θα συναντήσει το Νο32 του κοσμου, Μπόρνα Τσόριτς.

Ο 23χρονος Κροάτης, Νο32 στον κόσμο, παρακολουθήσε το τέλος της αναμέτρησης Τσιτσιπάς-Κρεσί από σουίτα στο Arthur Ashe, μετά τη νίκη του με 7-5, 4-6, 6-7(5), 6-2, 6-3 επί του Αργεντινού, Χουάν Ιγκνάσιο Λοντέρο μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post US Open: Πέρασε και τον Κρεσί ο Τσιτσιπάς – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα