Ελλάδα – Ισπανία: Όταν η «γαλανόλευκη» άγγιξε την κορυφή του κόσμου (vid)

07:17 3/9/2020 - Πηγή: Sportime
Ελλάδα – Ισπανία: Το τρόπαιο ήταν εκεί. Περίμενε τα ελληνικά χέρια να το αρπάξουν. Να το κάνουν δικό τους. Η Ελλάδα προσπάθησε για λίγο. Η Ισπανία ήταν καλύτερη. Κυρίαρχη. Και ήταν εκείνη που μετέτρεψε ένα προβλεπόμενο θρίαμβο, σε μία γλυκόπικρη εμπειρία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας αποτέλεσε την κορυφαία παγκόσμια στιγμή της «γαλανόλευκης». Ακόμη και η σήμερα, η Ελλάδα μπορεί να καυχιέται πως στις 3 Σεπτεμβρίου του 2006

άγγιξε την κορυφή. Ο τελικός είχε σχηματιστεί λίγες ώρες νωρίτερα: Ελλάδα – Ισπανία.

Η ελληνικά ομάδα έφτασε εκεί που ήθελε. Μα σαν επιχείρησε να κάνει το τελευταίο σάλτο, γλίστρησε. Και η απότομη προσγείωση πάντοτε πονάει.

Είκοσι τέσσερις νωρίτερα, η Ελλάδα είχε κάνει την απόλυτη έκπληξη. Είχε αφήσει εκτός τελικού τις ΗΠΑ, του ΛεΜπρόν Τζέιμς, του Καρμέλο Άντονι, του Ντουέιν Γουέιντ.

Είχε κάνει το δύσκολο, άρα απέμενε το… εύκολο. Μόνο που εκείνη η Ισπανία θα γινόταν η νέμεσις, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά του Παγκόσμιου μπάσκετ για τουλάχιστον έξι χρόνια.

Μία σπάνια πάστα αθλητών που απλώς ήταν καλύτερη από τη δική μας κορυφαία. Μη λησμονούμε πως εκείνο το ρόστερ διέθετε τον Βασίλη Σπανούλη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Μιχάλη Κακιούζη, τον Θοδωρή Παπαλουκα, τον Δήμο Ντικούδη, τον Αντώνη Φώτση.

Όλους στα μπασκετικά… ντουζένια τους. Μία ευλογημένη παρέα. Με τον πιο ταιριαστό προπονητή, τον Παναγιώτη Γιαννάκη…

Εκείνο το 70-47, υπέρ της Ισπανίας (για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, με το δεύτερο να έρχεται το 2019), έμοιαζε άδικο. Για την προσπάθεια, την πορεία και την παρουσία της Ελλάδας. Αλλά είναι πέρα για πέρα σίγουρο πως εκείνο το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου κέρδισε ο καλύτερος.

Και το ελληνικό μπάσκετ έχασε μία μοναδική ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στο θρόνο του παγκόσμιου μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 23-43, 34-54, 47-70

Ελλάδα (Παναγιώτης Γιαννάκης): Κακιούζης 17 (3), Παπαλουκάς 10 (1), Φώτσης 7 (1), Σπανούλης 4, Διαμαντίδης 4, Παπαδόπουλος 2, Σχορτσιανίτης 2, Ντικούδης 1

Ισπανία (Πέπου Ερνάντεθ): Γκαρμπαχόσα 20 (6τρ, 10ριμπ.), Ναβάρο 20 (4), Ρέγες 10, Καλντερόν 7 (1), Μπ.Ροντρίγκεζ 6 (1), Χιμένεθ 4, Μ.Γκασόλ 2, Καμπέθας 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Το άρθρο Ελλάδα – Ισπανία: Όταν η «γαλανόλευκη» άγγιξε την κορυφή του κόσμου (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα