US Open: “Όχι” της αστυνομίας σε πτήσεις drones (vid)

Με το US Open να ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από την Δευτέρα (30/8) το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν χρήσεις drone.

Το NYPD σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία υπενθυμίζει στους κατόχους drone ότι απαγορεύεται η χρήση drone εντός ορίων της πόλης. 

Σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι υψηλά, ενώ φυσικά θα κατάσχεται όλος ο εξοπλισμός του drone. 

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά προβλήματα πέρσι, όπου

το US Open πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές, με αρκετούς Αμερικανούς να θέλουν να πάρουν μια γεύση από το τουρνουά χρησιμοποιώντας drone. 

The #USOpen starts Monday & we know many people may be interested in getting a unique view. But launching, landing, or operating drones within the city limits is strictly prohibited.

Violators will be prosecuted & subject to city, state, and federal penalties and fines. pic.twitter.com/tLOKTQ76Ba

— NYPD NEWS (@NYPDnews) August 27, 2021

Το ατύχημα του 2015

Το 2015 και κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιταλίδας, Φλάβια Πανέτα με την Ρουμάνα Μόνικα Νικολέσκου, στο Louis Armstrong, ένα drone είχε πέσει στις εξέδρες του γηπέδου, χωρίς να τραυματίσει κανέναν, όμως αυτό το επεισόδιο ήταν αρκετά ανησυχητικό για τις δύο τενίστριες. 

“Ήταν λίγο τρομακτικό. Νόμιζα ότι πρόκειται για βόμβα.”, είχε τονίσει τότε η Ιταλίδα. “Δράστης” ήταν ένας καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Μπρούκλιν, ο οποίος τιμωρήθηκε με 5 ημέρες κοινωφελούς εργασίας.

Το πρωταπριλιάτικο αστείο από τους διοργανωτές

Νωρίτερα φέτος οι διοργανωτές του US Open εμφανίστηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο των αυστηρών πρωτοκόλλων υγείας, το τουρνουά θα δοκιμάζει τη χρήση τεχνολογίας drone για να παραδίδει τις πετσέτες στους παίκτες! 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με πολλούς να την χαρακτηρίζουν “περιττή” και “παράλογη”, πριν όλοι καταλάβουν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. 

Ωστόσο, η προειδοποίηση του NYPD, προς του χειριστές drone μάλλον δεν είναι αστεία…

BREAKING: The US Open to test the use of drone technology to deliver player towels at 2021 tournament. pic.twitter.com/4Asf4wuiap

US Open Tennis (@usopen) April 1, 2021

The post US Open: “Όχι” της αστυνομίας σε πτήσεις drones (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα