US Open: Η υπεράσπιση περνάει από τον Κύργιο (vids)

09:25 3/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Ντανίλ Μεντβέντεφ και Νικ Κύργιος σφράγισαν το σπουδαίο ραντεβού στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, μετά τις χθεσινοβραδινές νίκες επί των Γίμπινγκ Γου και Τζέι Τζέι Γουλφ αντίστοιχα για τη φάση των “32” του τελευταίου Major της χρονιάς.

Ο κάτοχος του τίτλου, ολοκλήρωσε το βραδινό πρόγραμμα στο Arthur Ashe, σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μετά τον “τελευταίο χορό” της Σερίνα Γουίλιαμς.

Το Νο1 της κατάταξης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον qualifier Γίμπινγκ

Γου και με 6-4, 6-2, 6-2 επί του Κινέζου, σφράγισε το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον φορμαρισμένο Αυστραλό ο οποίος λίγο νωρίτερα κέρδιζε, εξίσου ελεγχόμενα, με 6-4, 6-2, 6-3 τον Αμερικανό, Γουλφ.

O 26χρονος Ρώσος, συνέχισε την υπεράσπιση του τίτλου του με την τρίτη συνεχόμενη straight sets νίκη του και πηγαίνει στο blockbuster με τον Κύργιο, στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Με 12 άσους και 6/12 break points, ο Μεντβέντεφ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο ματς με τον 22χρονο Γου, δείχνοντας να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

“Αν με ρωτάτε τι μπορώ να βελτιώσω, δεν βλέπω και πολλά πράγματα. Ίσως λιγότερα double faults αλλά έτσι συμβαίνει αν ρισκάρεις για κάτι παραπάνω. Αν συνεχίσω έτσι, έχω πιθανότητες να κάνω κάτι μεγάλο. Το επόμενο ματς δεν είναι εύκολο. Θα προσπαθήσω να είμαι 100% έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι” είπε ο Ρώσος αμέσως μετά.


Από την πλευρά του, ο Κύργιος ξόδεψε 1 ώρα και 54 λεπτά στο Louis Armstrong απέναντι στον φορμαρισμένο Τζέι Τζέι Γουλφ, σώζοντας και τα εφτά break points του αντιπάλου του ενώ ο ίδιος πέτυχε πέντε σε 11 προσπάθειες.

Ο 27χρονος Αυστραλός, Νο25 στον κόσμο, τελείωσε το ματς με 36 winners έναντι 20 του αντιπάλου του και πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Μεντβέντεφ, έχοντας την προϊστορία με το μέρος του.

Ο Κύργιος προηγείται 3-1 στις νίκες, έχοντας κερδίσει και το πιο πρόσφατο ραντεβού τους στο Masters του Καναδά, πριν μερικές εβδομάδες.

“Θέλω να παίζω στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου, μπροστά σε εκατομμύρια φιλάθλους. Εκεί θέλω να βρίσκομαι. Γι’αυτό δουλεύω σκληρά. Ξέρω ότι πολλοί δεν θέλουν να πετύχω. Ξέρω άτομα που σιχαίνονται το παιχνίδι μου και τον τρόπο σκέψης μου.

“Με τον τρόπο που παίζω και την επιτυχία που είχα απέναντί του στο Μόντρεαλ, νιώθω ότι έχω καλές πιθανότητες” είπε ο Κύργιος.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post US Open: Η υπεράσπιση περνάει από τον Κύργιο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
US Open, Κύργιο,US Open, kyrgio