Serbinator vs “Ρωσικό Θωρηκτό”: O απόλυτος τελικός στη Μελβούρνη

Νόβακ Τζοκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα τα δώσουν όλα μέχρι τελικής πτώσης σε έναν τελικό στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν που δεν θέλουμε να τελειώσει ποτέ…

Ήρθε η ώρα της στέψης και για τους άντρες στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν!

Και ουδείς θα διαφωνήσει ότι οι δύο καλύτεροι τενίστες του τουρνουά, θα κοντραριστούν σε μια σώμα με σώμα μάχη που θα αφήσει εποχή…

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ, ένας εκ των θρύλων του αθλήματος κόντρα σε έναν σπουδαίο εκπρόσωπο της νέας γενιάς του παγκόσμιου τένις,

θα αναμετρηθούν με φόντο τον τίτλο στο πρώτο Grand Slam της σεζόν που διοργανώθηκε, παρά τις αφάνταστες δυσκολίες, με μεγάλη επιτυχία (10:30 GR).

Kαι τι τιτάνιο έργο έχει μπροστά του το “ρωσικό θωρηκτό”!

Στον πρώτο του τελικό Slam, στο US Open το 2019, έπαιξε κόντρα στον θρύλο Ραφαέλ Ναδάλ επιχειρώντας μια αδιανόητη ανατροπή από το 0-2 που έμεινε στη μέση.

Ο Ρώσος τενίστας έχασε τελικά με 3-2 σετ από τον θρύλο Ράφα κερδίζοντας όμως τον σεβασμό όλων για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε στον πρώτο του τελικό Major.

Τώρα, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει έναν άλλο θρύλο, τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μάλιστα σε τελικό στο Australian Open.

Σε μια συνθήκη όπου δεν έχει ηττηθεί ποτέ(!) ο Serbinator καθώς έχει χτίσει το δικό του “απόρθητο κάστρο” στη Rod Laver Arena που θα δεχτεί όμως την Κυριακή μια ισχυρή πρόκληση.

Διότι, κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή μόνο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μπορεί να θεωρηθεί ικανός να σπάσει το φοβερό αήττητο του Νόλε στην Αυστραλία.

Ένας Μεντβέντεφ που έχει πατήσει το γκάζι από το περσινό Masters στο Παρίσι και έχει θερίσει τα πάντα στον διάβα του με 20 σερί νίκες (και 12 σερί Τοπ10 νίκες)!

Μεταξύ των “θυμάτων” του ήταν και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο περσινό ATP Finals στον round robin γύρο, ωστόσο, η συνθήκη ενός τελικού Grand Slam στη Μελβούρνη είναι ολότελα διαφορετική.

Ο Μεντβέντεφ είναι ό,τι πιο “κοντινό” έχει υπάρξει στο στιλ παιχνιδιού του Νόβακ Τζόκοβιτς στη νέα γενιά.

Μπορεί να είναι ψηλότερος και λιγότερο ευλύγιστος από τον “Spiderman” Νόλε, ωστόσο, η φοβερή σταθερότητα που έχει από τη βασική γραμμή με τις τρομερά βαθιές μπάλες που “πνίγουν” τον αντίπαλο, είναι κάτι που έχει βγάλει από το “εγχειρίδιο” του Τζόκοβιτς φτάνοντας πολύ κοντά στην ποιότητα του Σέρβου.

Και αυτό είναι που τον καθιστά επικίνδυνο στο ματς της Κυριακής.

Μπορεί να αντέξει στα πολύ μεγάλα ράλι κόντρα στον Τζόκερ, έχει το πλεονέκτημα της ηλικίας, και πλέον διαθέτει αρκετά μεγάλη εμπειρία από μεγάλους αγώνες.

Δεν δείχνει να επηρεάζεται ψυχολογικά από τα “μεγάλα φώτα”, δείχνει “κρύο αίμα” στις δύσκολες στιγμές και αυτό θα χρειαστεί οπωσδήποτε στους κρίσιμους πόντους της Κυριακής όπου η παραμικρή λεπτομέρεια θα στοιχίσει κόντρα στον θρύλο και ανίκητο Τζόκοβιτς.

Ο οποίος, όμως, έχει χτίσει έναν τέτοιο μύθο αήττητου ειδικά στην Αυστραλία όπου και πάλι θα μπει στον τελικό με την αυτοπεποίθηση ότι αυτό είναι το “σπίτι” του και δεν θα αφήσει κανέναν να το παραβιάσει!

Μπορεί να είχε ένα παράξενο τουρνουά με υπόνοια ακόμα και απόσυρσης από τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού αλλά είναι και πάλι παρών στον τελικό και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι vintage σε ακόμα ένα ματς που κρίνει τίτλο.

Είναι, συνολικά, ένα ιστορικό ματς για το παγκόσμιο τένις καθώς μια ήττα του Τζόκοβιτς θα είναι μια συνολική “νίκη” για τη νέα γενιά (όπως επισήμανε και ο Τσιτσιπάς) που ψάχνει εναγωνίως να σπάσει ένα “φράγμα” που κατέχουν οι Big3 (και ο τίτλος στο ΑΟ είναι τεράστια υπόθεση ειδικά κόντρα στον Τζόκοβιτς) ενώ ο ενδεχόμενος 9ος τίτλος του Νόλε θα δείξει ότι ο Serbinator όχι μόνο δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα αλλά παραμένει ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο, έτοιμος να σπάσει όλα τα πιθανά ρεκόρ (ελάχιστα πια του έχουν απομείνει…).

Λίγες ώρες απομένουν ακόμα πριν από ένα ματς που αναμένεται επικό και δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο!

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Serbinator vs “Ρωσικό Θωρηκτό”: O απόλυτος τελικός στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα