Rome Masters: Προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Ρούνε (vid)

Πέρασε στα προημιτελικά του Rome Masters ο Χόλγκερ Ρούνε, που επικράτησε δύσκολα στα τρία set του Αλεξέι Ποπίριν με 6-4, 5-7, 6-4, μετά από 3 ώρες και ένα λεπτό αγώνα, και οριστικοποίησε το “ραντεβού” με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον επόμενο γύρο της Ρώμης.

Η αναμέτρηση μεταξύ του 20χρονου Δανού και του κορυφαίου Σέρβου αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη (17/5), με απροσδιόριστη ώρα και κορτ προς το παρόν, και θα είναι η 3η φορά που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Αμφότεροι μετρούν από μία νίκη εις βάρους

του άλλου (1-1).

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set σέρβιρε πρώτος ο Ποπίριν, αλλά σύντομα ο No7 του κόσμου του έκανε break, για να αποκτήσει τα ηνία της αναμέτρησης (2-1). Από το 4ο game και μετά κανείς από τους δύο δεν “παραβίασε” το service του άλλου, και έτσι ο Ρούνε έφτασε αβίαστα στο προβάδισμα νίκης (6-4).

Στο 2ο set, κανείς από τους δύο δεν ήθελε να υποστεί break, και το βάρος είχε πέσει σ’ αυτό το κομμάτι, με τους δύο πρωταγωνιστές να κρατούν την ακεραιότητα των service τους μέχρι τέλους (6-6). Στο tie-break όμως, μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, ο 23χρονος Αυστραλός βγήκε νικητής με επιμέρους σκορ 7-5, και έστειλε το παιχνίδι στο decider (7-6(5).

Στο 3ο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, και πάλι ξεκίνησαν καλά από τη γραμμή του service, με τον No77 της ATP κατάταξης, να έχει ξεκινήσει πρώτος να σερβίρει (2-2). Στο 5ο game, ο Ρούνε βρήκε ξανά τον τρόπο να φτάσει σε ένα καθοριστικό break (3-2), ενώ μετέπειτα σέρβιρε ξανά αλάνθαστα, για να μεγαλώσει την απόσταση από τον αντίπαλό του (4-2).

Μέχρι το φινάλε, ο Ρούνε δεν απειλήθηκε από το service του, ο Ποπίριν χρειάστηκε δύο μεγάλα hold για να μην υποστεί νέο break, και κάπως έτσι ο Δανός πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της ATP 1000 διοργάνωσης της γειτονικής μας χώρας (6-4).

3⃣ hours for Holger @holgerrune2003 sets up a mouth-watering clash with Novak Djokovic #IBI23 pic.twitter.com/8IfX8YRauT

Tennis TV (@TennisTV) May 16, 2023

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Rome Masters: Προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Ρούνε (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα