Roland Garros: Με ανατροπή στις “8” η Μάια (vid)

16:40 5/6/2023 - Πηγή: Tennis24

Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για πρώτη φορά στην τελική 8αδα του Roland Garros για την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, που επικράτησε της Σάρα Σορίβες Τόρμο με 6-7(3), 6-3, 7-5, έπειτα από “μάχη” τριών ωρών και 51 λεπτών.

Η 27χρονη Βραζιλιάνα τενίστρια δε “λύγισε” από το χαμένο πρώτο set στο tie-break, αλλά και το 0-3 του 2ου μέρους, κατάφερε να στείλει το ματς στο decider, και εκεί να φανεί πιο ψύχραιμη για να επικρατήσει στο

φινάλε.

Αδιαμφισβήτητα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, και διανύει μάλιστα την καλύτερή της πορεία σε διοργάνωση ενός Grand Slam. Για διεκδικήσει την είσοδό της στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει την Ονς Ζαμπέρ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set η Μάια είχε τον έλεγχο μέχρι το 7ο game, έχοντας σπάσει ως εκείνο το σημείο δύο φορές το service της αντίπαλής της (5-2). Η Ισπανίδα όμως επέστρεψε δυναμικά και μέχρι το 10ο game πήρε πίσω όλα τα break (5-5).

Αμφότερες έσπασαν ξανά το service της άλλης, και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6), όπου μετά από 13 λεπτά η No132 του κόσμου επικράτησε και πήρε προβάδισμα νίκης (7-6(3).

Στο 2ο μέρος, γύρισε… από την κόλαση η Βραζιλιάνα, καθώς βρέθηκε με διπλό break πίσω στο 3ο game, και με μία ασύλληπτη επιστροφή όχι μόνο τα έσβησε όλα, αλλά έκανε σερί με 6/6 κερδισμένα games, στέλνοντας την αναμέτρηση στο decider (6-3).

Εκεί, και πάλι οι δύο πρωταγωνίστριες ξεκίνησαν με break, υπερασπίστηκαν στην εξέλιξη του ματς τα service τους (2-2), για να έρθει ένα ακόμα break από την Μάια, με το οποίο πήρε καθαρό προβάδισμα νίκης (3-2).

Κράτησε την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα μέχρι το 8ο game (5-3), ισοφαρίστηκε με νέα παραβίαση του service της από την 26χρονη Ισπανίδα (5-5), όμως στο φινάλε βρήκε το 9ο break της, και έκλεισε το παιχνίδι στο πρώτο match point της (7-5).

Brazil’s Best

Haddad Maia is off to a first Slam final eight after her 3 hour and 51 minute encounter with Sorribes Tormo 6-7(3), 6-3, 7-5.

⁰#RolandGarros pic.twitter.com/NSuZBKRxbZ

Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2023

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Με ανατροπή στις “8” η Μάια (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα