Rio Open: 8αδα με ανατροπή ο Αλκαράθ (vids)

Την 6η συνεχόμενη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει τη φετινή σεζόν, πέτυχε ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος συνεχίζει απτόητος την υπεράσπιση του τίτλου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο rematch του περσινού ημιτελικού στο Rio Open, ο 19χρονος Ισπανός δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του πάντα επικίνδυνου και απρόβλεπτου Φάμπιο Φονίνι όπου με 6-7(5), 6-2, 6-4 επί του Ιταλού, πήρε το εισιτήριο για τους “8” καλύτερους της χωμάτινης διοργάνωσης.

TOUGH AS NAILS @carlosalcaraz

comes through a rollercoaster match vs Fognini 6-7(5) 6-2 6-4!#RioOpen pic.twitter.com/jWdQMyTG15

Tennis TV (@TennisTV) February 24, 2023

Ο Φάμπιο Φονίνι είχε το εξαιρετικό 5/5 στα break points που δημιούργησε στο ματς, όμως είχε πολλές δυσκολίες να υπερασπιστεί το δικό του σερβίς, με τον Αλκαράθ να πετυχαίνει 8 breaks σε 17 προσπάθειες, σε 2 ώρες και 46 λεπτά που διήρκησε το ματς.

“Ήταν πραγματικά δύσκολο. Παίξαμε και οι δύο πολύ καλά, σε υψηλό επίπεδο, σπουδαίους πόντους και χτυπήματα. Είναι εκπληκτικό να είσαι μέρος τέτοιων ματς. Θα έλεγα ότι και οι δύο παίξαμε σχεδόν στο 100%”

Ο Αλκαράθ προηγήθηκε 3-0 στο εναρκτήριο σετ και είχε δύο break points για να κάνει το 4-0, όμως εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Φονίνι ο οποίος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο tie break με 7-5, θυμίζοντας Φονίνι από τα παλιά. Από τα τελευταία 8 games του 1ου σετ, τα 7 ήταν break!

“Δυσκολεύτηκα με τα σερβίς μου. Δέχθηκα πολλά breaks στη σειρά στο 1ο σετ. Απογοητεύτηκα και ήταν δύσκολο να επιστρέψω μετά από αυτό. Ήξερα όμως ότι ένα παιχνίδι τένις είναι μακρύ. Θα είχα τις ευκαιρίες μου να βελτιωθώ όπως πιστεύω ότι έκανα” είπε ο Αλκαράθ.

Ο Φονίνι έδειξε να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τον αστράγαλό του στο 2ο σετ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αλκαράθ και το κατέκτησε εύκολα με 6-2.

Στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, ο 19χρονος Ισπανός ξεκίνησε με διπλό break (3-0), ο Φονίνι προσπάθησε να απαντήσει (3-1) όμως μέχρι εκεί αφού ο Αλκαράθ διατήρησε το προβάδισμα με break μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας τη νίκη του.

Στα προημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης, ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Ντούσαν Λάγιοβιτς ο οποίος στο τελευταίο ματς της Πέμπτης κέρδισε 6-2, 6-4 τον συμπατριώτη του, Λάσλο Τζέρε.

Οι προημιτελικοί του Rio Open

Αλκαράθ-Λάγιοβιτς
Μπαέζ-Γιάρι

Άλμπερτ Ράμος-Ζαπάτα Μιράγιες
Νόρι-Ντελιέν

RIO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-5h)

The post Rio Open: 8αδα με ανατροπή ο Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα