Review 2019: Τα καλύτερα ματς σε Grand Slam! – VIDEO

Μετά το αφιέρωμα της στους καλύτερους αγώνες σε τουρνουά ATP για το 2019, η ATP Tour επιλέγει τα έξι καλύτερα ματς σε Grand Slam που είδαμε φέτος!

Και αν στα υπόλοιπα τουρνουά ATP, έγινε μια κάποια μετάβαση στη νέα γενιά αθλητών, δεν ισχύει το ίδιο για το κορυφαίο επίπεδο στο παγκόσμιο τένις, τα Grand

Slams.

Εκεί όπου μοιράστηκαν τις επιτυχίες οι δύο θρύλοι του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ με τον Ρότζερ Φέντερερ να έχει δύο ευκαιρίες στο σερβίς του για να προσθέσει ακόμα έναν τέτοιο τίτλο στην καριέρα του αλλά να…μένει εκεί!

Ωστόσο, μέσα στα τέσσερα φετινά Slams είδαμε μερικούς επικούς αγώνες και δύο φανταστικούς τελικούς σε Wimbledon και Αμερικανικό Όπεν που μπήκαν εύλογα στη λίστα της ATP Tour των έξι καλύτερων αγώνων σε επίπεδο Major που είδαμε φέτος!

6. Ράονιτς vs Βαβρίνκα 7-6(4) 6-7(6) 7-6(11) 7-6(5) 2ος γύρος Αυστραλιανό Όπεν

Μπορεί ο Μίλος Ράονιτς να αγωνίστηκε ελάχιστα μέσα στο 2019 στο τουρ και να αποσύρθηκε περισσότερες φορές απ’ότι ολοκλήρωσε κάποιο τουρνουά, ωστόσο, πρόλαβε να μας χαρίσει, μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα, ένα τρομερό ματς στην “αυγή” του 2019.

Ένα ματς που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να είναι μέχρι και ημιτελικός σε Major, ήταν ένας αγώνας του δεύτερου μόλις γύρου του Αυστραλιανού Όπεν λόγω της πτώσης στην κατάταξη και των δύο τενιστών.

Ανεπανάληπτες τέσσερις ώρες επιθετικού τένις με highlight το τρομερό tie break του τρίτου σετ διάρκειας 24 πόντων που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Καναδού.

Μπορεί να έγιναν τέσσερα breaks συνολικά αλλά όλα τα σετ κρίθηκαν σε tie break, όπερ και σημαίνει σε ελάχιστους πόντους με τον Ράονιτς να έχει κάτι καλό να θυμάται για το 2019 από αυτή του έστω τη νίκη επί του παλιού πρωταθλητή στη Μελβούρνη, Βαβρίνκα!

5. Φέντερερ vs Ναδάλ 7-6(3) 1-6 6-3 6-4 Ημιτελικός Wimbledon

Και μόνο το γεγονός της αναμέτρησης ενός Fedal στο Wimbledon, έντεκα χρόνια μετά το επικότερο, ίσως, ματς όλων των εποχών, στον τελικό της διοργάνωσης το 2008, ήταν ικανό από μόνο του να γράψει ιστορία!

Και οι φυσικά, οι δύο τεράστιοι μονομάχοι αλλά και πολύ καλοί φίλοι πλέον, έδωσαν μια ακόμα “παράσταση” θαυμάσιου τένις στην αναμέτρησή τους για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης!

Ο Φέντερερ είχε φύγει πικραμένος από εκείνον τον αλησμόνητο τελικό έντεκα χρόνια πριν, ωστόσο, κατάφερε, με πολύ κόπο φυσικά, να πάρει την τύποις εκδίκησή του για εκείνη τη σκληρή ήττα από τον Ράφα.

Με highlight ένα δραματικό τελευταίο game στο ματς όπου είδαμε έναν συγκινητικό Ναδάλ να κάνει απίστευτα πράγματα για να μείνει ζωντανός στο ματς, δίχως τελικά να τα καταφέρει.

4. Μπαουτίστα Αγούτ vs Μάρεϊ 6-4 6-4 6-7(5) 6-7(4) 6-2 1ος γύρος Αυστραλιανό Όπεν

Αυτό το ματς θα μείνει στην ιστορία ως το τελευταίο του Άντι Μάρεϊ στο τουρ μέχρι το…επόμενο!

Ακριβώς πριν την έναρξη του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, ο ταλαιπωρημένος από τον τραυματισμό στον γοφό του εδώ και ενάμιση χρόνο, Σκωτσέζος, ανακοίνωνε σε μια πολύ συγκινητική συνέντευξη τύπου πως θα αποσυρόταν από το άθλημα του τένις σύντομα διότι ο πόνος ήταν πιο ανυπόφορος και δεν μπορούσε πλέον να χαρεί όταν αγωνίζεται.

Μέχρι και βίντεο αποχαιρετισμού του Μάρεϊ από το τένις είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του Αυστραλιανού Όπεν με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του παίκτη για την πρόθεσή του να αποσυρθεί.

Ο Μάρεϊ έπαιξε με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ στην πρεμιέρα του στο Αυστραλιανό Όπεν και ενώ οι πιο πολλοί περίμεναν μια σχετικά άνετη νίκη του Ισπανού, ο Muzza, αιώνια γνωστός πια για τη μάχη μέχρις εσχάτων που δίνει ακόμα και με ένα…πόδι, υποχρέωσε τον Ισπανό σε ένα επικό ματς πέντε σετ για να τον κερδίσει!

Μπορεί να έχασε το συγκεκριμένο ματς ο Μάρεϊ, αλλά κέρδισε στη συνέχεια τον “πόλεμο”!

Μετά την επέμβαση που έκανε στο γοφό του, κατάφερε να σώσει την καριέρα του μέχρι νεωτέρας και όχι μόνο ξαναέπαιξε επαγγελματικό τένις αλλά κέρδισε μέσα στη σεζόν έναν τίτλο στα διπλά (Queen’s) και στα μονά (Αμβέρσα)!

3. Ναδάλ vs Μεντβέντεφ 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4 Τελικός Αμερικανικού Όπεν

Ένας από τους δύο επικούς τελικούς Slam που σας λέγαμε πριν.

Ο καταπληκτικός στη φετινή Αμερικανική swing, Ράφα Ναδάλ, είδε τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς να αποκλείονται σχετικά νωρίς στο Αμερικανικό Όπεν και είχε φυσικά μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να κερδίσει τον τέταρτο τίτλο του στη Νέα Υόρκη και 19ο Slam της καριέρας του!

Και φάνηκε ότι θα το πραγματοποιούσε σχετικά εύκολα!

Αυτήν την εικόνα είχαμε μετά το πέρας δυόμιση ωρών αγώνα με τον Ναδάλ να προηγείται με σετ και break του Μεντβέντεφ πριν ο, απίστευτος το φετινό καλοκαίρι, Ρώσος κάνει και παραλίγο να πετύχει μια αδιανόητη ανατροπή!

Μείωσε σε 1-2, ισοφάρισε σε 2-2 και παραλίγο να προηγηθεί με break στο πέμπτο σετ παίζοντας εξωγήινο τένις κόντρα σε έναν Ράφα που, παραλίγο, να χάσει για πρώτη φορά Slam που κράταγε μέσα στα χέρια του.

Δεν συνέβη όμως.

Ο Ισπανός μπόρεσε να βρει την απαραίτητη ψυχραιμία στο οριακό αυτό σημείο του ματς και πάρα πολύ δύσκολα να κάμψει την αντίσταση του τρομερού Μεντβέντεφ φεύγοντας από τη Νέα Υόρκη με ακόμα ένα τεράστιο κύπελλο στην τροπαιοθήκη του!

2. Βαβρίνκα vs Τσιτσιπάς 7-6(6) 5-7 6-4 3-6 8-6 4ος γύρος Ρολάν Γκαρός

Ματσάρα από τις λίγες.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί το απίστευτο τένις που έπαιξαν οι Σταν Βαβρίνκα και Στέφανος Τσιτσιπάς για τον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Το μομέντουμ άλλαξε άπειρες φορές, και οι δύο έβγαζαν απίθανες μπάλες με τον Στέφανο να μένει με την πικρία της τρομερής δυστοκίας στις άπειρες break point ευκαιρίες που δημιούργησε (5/27).

Στο βάθος του πέμπτου σετ, μετά από πέντε ώρες κτηνώδους μάχης, ο πιο έμπειρος και “κυνικός” Βαβρίνκα κατάφερε να κερδίσει τον Έλληνα τενίστα που ήταν εμφανώς καταρρακωμένος ψυχολογικά μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Και όμως αυτή η ήττα τον πείσμωσε να μην ξανανιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα και έδωσε το σύνθημα για τις πολύ ομορφότερες μέρες που θα ακολουθούσαν για τον Στεφ!

1. Τζόκοβιτς vs Φέντερερ 7-6(5) 1-6 7-6(4) 4-6 13-12(3)

Δεν γινόταν να μπει άλλο ματς στην κορυφή της λίστας…

Το Tennis24 θα κάνει εκτενές αφιέρωμα στο συγκεκριμένο ματς από μόνο του εντός του μήνα, ένα ματς που έχει ήδη μπει στη λίστα των κλασικότερων στην ιστορία του αθλήματος.

Ένα παραμύθι για τον Ρότζερ Φέντερερ που μετετράπη σε εφιάλτη από τον “κακό του δαίμονα”, τον άνθρωπο που αρνείται να χάσει ακόμα και αν όλο το κοινό είναι εναντίον του, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ένα ασύλληπτο ματς ανάμεσα στους δύο τιτάνες του αθλήματος οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ με τον Φέντερερ, παρότι βρέθηκε με break πίσω αρχικά, να βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο λίγο αργότερα.

Μιλάμε για την κλασική πια στιγμή του 8-7, 40-15 όταν και σέρβιρε με δύο match points για το ένατο Wimbledon της καριέρας του!

Ο Τζόκοβιτς είχε κερδίσει δύο φορές στο παρελθόν τον Φέντερερ σε Slam σώζοντας από δύο match points, στο Αμερικανικό Όπεν, και ο αθεόφοβος το ξανάκανε!

“Όταν ακούω να φωνάζουν “Ρότζερ, Ρότζερ”, φαντάζομαι ότι φωνάζουν “Νόβακ, Νόβακ”.

Κάπως έτσι, το πνευματικό “κτήνος” που ακούει στο όνομα Τζόκοβιτς γύρισε και από αυτό το ματς φτάνοντας στον 16ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του με τον δικό του τρόπο, κόντρα σε όλους και σε όλα!

Κώστας Αϊτάκης

The post Review 2019: Τα καλύτερα ματς σε Grand Slam! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα