Repeat Μπασιλασβίλι στο Αμβούργο! – VIDEO

Ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι κατόρθωσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αμβούργο κερδίζοντας και τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό της διοργάνωσης!

“Βράχος” Μπασιλασβίλι στο Αμβούργο!

Λογικά, η γερμανική πόλη πρέπει να είναι πλέον η αγαπημένη για τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι!

Εκεί, δώδεκα μήνες πριν και ξεκινώντας από τα προκριματικά(!), κατέκτησε το πρώτο του 500ρι ενώ στη συνέχεια της σεζόν διπλασίασε τους τίτλους του σε αυτό το επίπεδο αγώνων κερδίζοντας και το Πεκίνο!

Το repeat ενός τίτλου είναι σε πολλές περιπτώσεις ακόμα δυσκολότερο και από την πρώτη κατάκτηση

και ο big hitter Γεωργιανός το κατάφερε μετά από μία “επεισοδιακή” εβδομάδα στη Γερμανία!

Αφού έσωσε δύο match points στον ασύλληπτο τρίωρο ημιτελικό κόντρα στον Σάσα Ζβέρεφ, ο Μπασιλασβίλι κέρδισε, και πάλι στα τρία σετ, και τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-5, 4-6, 6-3 έχοντας πλέον τρεις τίτλους της σειράς ATP 500 ένα διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα!

Όπως η πλειονότητα των αγώνων αυτήν την εβδομάδα στο Αμβούργο, έτσι και ο τελικός είχε πολλές διακυμάνσεις.

Ο Ρούμπλεφ έκανε τη δυνατότερη αρχή προηγούμενος με break στο πρώτο σετ αλλά όσο περνούσε η ώρα το εξοντωτικό επιθετικό παιχνίδι του Μπασιλασβίλι έπαιρνε μορφή και κατόρθωσε να κλείσει άψογα το πρώτο σετ πριν οδηγηθούμε σε tie break.

Το φύσει επιθετικό παιχνίδι του Γεωργιανού φέρνει, αναπόφευκτα, και πολλά αβίαστα λάθη τα οποία άρχισαν να “κλιμακώνονται” στο δεύτερο σετ με τον Ρούμπλεφ, “εθισμένο” στις ανατροπές αυτήν την εβδομάδα να απαντά και να στέλνει τον τελικό σε τρίτο σετ.

Εκεί, όλα εξαρτήθηκαν από τις διαθέσεις του υπερασπιστή.

Με τρομερή δύναμη και πάλι στα groundstrokes του και καλύτερη συνέπεια στο σερβίς, ο 27χρονος τενίστας διατήρησε τα “σκήπτρα” του στο Αμβούργο αλλά και τη φήμη που τον συνοδεύει ότι, στην καλή του μέρα, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις!

HAMBURG OPEN DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Repeat Μπασιλασβίλι στο Αμβούργο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα