Premier Padel: Το ranking των ομάδων στην έναρξη της σεζόν

13:45 4/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Η νέα εποχή στο επαγγελματικό Τουρ του πάντελ ανατέλλει, με το Premier Padel να κατέχει πλέον τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και η απορρόφηση του World Padel Tour σήμανε και την ενσωμάτωση αρκετών διοργανώσεών του στο καλεντάρι, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά ως προς τους βαθμούς των παικτών.

Συγκεκριμένα, το Premier Padel θα χρησιμοποιεί για τη βαθμολογική κατάταξη των παικτών το επίσημο FIP Ranking, που ήδη προϋπήρχε. Ωστόσο, το FIP Ranking του 2023 έλαβε

υπόψιν μόλις τρία τουρνουά του WPT. Έτσι, τα περισσότερα επιτεύγματα των παικτών στις περσινές διοργανώσεις δεν διαμορφώνουν τη βαθμολογία με την οποία μπαίνουν στη νέα σεζόν.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το Νο1 των ανδρών, όπου εκεί βρίσκονται οι Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν. Παρά το εντυπωσιακό τελευταίο τετράμηνο του 2023, οι δύο Ισπανοί έκλεισαν τη χρονιά ως το τρίτο καλύτερο δίδυμο στην κατάταξη του WPT. Στο FIP Ranking όμως είναι πάνω από τους Κοέγιο/Τάπια και Ντι Νένο/Στούπατσουκ.

Η κατάταξη στους άνδρες:
1. Λεμπρόν/Γκαλάν
2. Κοέγιο/Τάπια
3. Ντι Νένο/Στούπατσουκ
4. Ναβάρο/Γκουτιέρες
5. Γκονθάλεθ/Τσινγκότο
6. Μπελαστεγκίν/Κάπρα
7. Τέγιο/Αλ.Ρουίθ
8. Μπεργκαμίνι/Β.Ρουίθ
9. Νιέτο/Σανθ
10. Γκαρίδο/Γιάνκγουας

Οι Λεμπρόν/Γκαλάν βρίσκονται στο Νο1 της κατάταξης του FIP Ranking.

Στις γυναίκες, τα πράγματα είναι αρκετά πιο κοντά στην πραγματικότητα που διαμόρφωσε το World Padel Tour. Οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ βρίσκονται στην κορυφή και συνολικά η πρώτη πεντάδα αντικατοπτρίζει τα επιτεύγματα των ομάδων στο σύνολο του 2023.

Η κατάταξη στις γυναίκες:
1. Χοσεμαρία/Σάντσεθ
2. Μπρέα/Γκονθάλεθ
3. Ορτέγκα/Τριάι
4. Σαλαζάρ/Ικάρδο
5. Αραούζο/Ριέρα

The post Premier Padel: Το ranking των ομάδων στην έναρξη της σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα