AMA Supercross 2024 οσα πρέπει να ξέρεις γιατί ξεκινάμε

Η σειρά Monster Energy AMA Supercross 2024 ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες και σας παρουσιάζουμε μια σε βάθος ματιά στις ανταγωνιστικές ομάδες και τους αναβάτες.

Προγραμματίστε ενημερώσεις ξεκινάμε…

AMA Supercross 2024 : Για το 2024, οι αγώνες της δυτικής ακτής ξεκινούν νωρίτερα από το κανονικό για να προσφέρουν στους λάτρεις της ανατολικής ακτής μια καλύτερη εμπειρία θέασης. Το νυχτερινό σόου της Α1 ξεκινά τώρα στις 5 μ.μ. τοπική ώρα και συνεχίζει αυτή την τάση για τους περισσότερους

γύρους της δυτικής ακτής. Δείτε τον πλήρη οδηγό τηλεόρασης και ροής εδώ .

Ο τέταρτος γύρος στο Anaheim Two είναι το πρώτο τριπλό στέμμα της χρονιάς μαζί με τον Γύρο 10 στην Ινδιανάπολη και τον Γύρο 12 στο Σεντ Λούις. Ο γύρος 14 (Νάσβιλ) και 17ος (Σολτ Λέικ Σίτι) είναι και οι δύο πέναλτι Ανατολής/Δύσης. Το Σαν Φρανσίσκο επιστρέφει στο πρόγραμμα αντικαθιστώντας τον γύρο του Όκλαντ, με το Μπέρμιγχαμ, την Αλαμπάμα και τη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια να είναι νέοι γύροι για τη σειρά.

Η Α1 απέχει μόλις λίγες εβδομάδες!450 Τάξη

AMA Supercross 2024 :  Chase Sexton – Ο υπερασπιζόμενος πρωταθλητής Supercross έρχεται στη σεζόν 2024 με έναν νέο αριθμό και μια νέα ομάδα. Ο Sexton πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του νούμερο ένα στο Factory Red Bull KTM 450 SX-F του στο Anaheim One καθώς αυτός θα είναι ο πρώτος του αγώνας με τη νέα ομάδα. Κέρδισε το πρωτάθλημα Supercross 2023 με δραματικό τρόπο και τερμάτισε δεύτερος στη σειρά Pro Motocross. Αναζητήστε τον Sexton να είναι υποψήφιος για το πρωτάθλημα καθώς δείχνει σίγουρος για τα νέα του μηχανήματα.

Ο Sexton εντάσσεται στη Red Bull KTM με τη νέα του πινακίδα νούμερο ένα.

AMA Supercross 2024 :  Eli Tomac – Πολλοί ανησυχούσαν ότι ο αχίλλειος τραυματισμός του Tomac θα ήταν ο τελευταίος που είδαμε από τον αγαπημένο των οπαδών. Τα καλά νέα είναι ότι το νούμερο τρία επιστρέφει για τη σεζόν Supercross 2024 (τουλάχιστον) με την ομάδα Star Racing Yamaha. Ο Tomac δεν ήθελε ένας τραυματισμός να αναγκάσει την απόσυρσή του και είναι πιθανό να βγει δυνατός στην Α1. Θυμηθείτε ότι κέρδισε το πρώτο παιχνίδι πέρυσι ακόμη και με μια συντριβή. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Tomac σε μια πύλη μετά τον τραυματισμό του στο Ντένβερ.

Ο Tomac επιστρέφει για το 2024.

AMA Supercross 2024 :  Cooper Webb – Το Webb Wagon τρέχει με πλήρη ώθηση καθώς έχει ζευγαρώσει μαζί με τον Tomac στην ομάδα Star Racing Yamaha. Ο Webb επέστρεψε με το BluCru αφού κέρδισε δύο πρωταθλήματα στο Red Bull KTM και ενώθηκε ξανά με την ομάδα με την οποία έγινε επαγγελματίας. Τερμάτισε τρίτος σε πόντους πέρυσι (ισόβαθμος με τον Roczen) και ανέβηκε στα βάθρα με τη νέα μοτοσυκλέτα στο SMX και στο Paris Supercross.

Ο Webb και ο Tomac συνεργάζονται στην Star Racing Yamaha.

Ken Roczen – Kickstart Kenny επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Progressive Suzuki. Κέρδισε τον γύρο της Ινδιανάπολης πέρυσι και ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη απειλή του Jett Lawrence κατά τη διάρκεια των αγώνων σε εξωτερικούς χώρους, του SuperMotocross και του Paris Supercross. Ο 94 ισοφάρισε στην τρίτη θέση σε πόντους πέρυσι πριν κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του World Supercross. Ο Roczen είναι πάντα μια απειλή για νίκες σε αγώνες καθώς αναζητά αυτό το διαρκώς άπιαστο στέμμα AMA Supercross.

Ο Ken Roczen επιστρέφει για άλλη μια σεζόν με την ομάδα HEP Suzuki.

Jett Lawrence – Ανάλογα με το πώς το βλέπετε, ο Jett Lawrence είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ή μικρότερο μπαλαντέρ σε αυτό το σενάριο. Ο Αυστραλός σάρωσε το πρωτάθλημα Pro Motocross στην πρώτη του σεζόν 450 και στη συνέχεια κέρδισε το έπαθλο $1 εκατομμυρίου στα πλέι οφ SMX. Το 2024 σηματοδοτεί την πρώτη του πλήρη σεζόν Supercross στο 450 και την πρώτη φορά που θα παραταχθεί ενάντια στον Eli Tomac.

Είναι ο Τζετ Λόρενς μπαλαντέρ ή παπούτσι;450 Wild Cards

Χωρίς να κάνουμε αυτή τη λίστα πολύ μεγάλη, προσθέσαμε μερικούς προηγούμενους νικητές αγώνων στη σύνθεση. Ο Justin Barcia άρπαξε ένα W το 2023 πριν τραυματιστεί στον γύρο του Nashville. Ο Jason Anderson είναι πρώην πρωταθλητής και μπαίνει στο 2024 με ένα ολοκαίνουργιο Kawasaki KX450. Ο Μάλκολμ Στιούαρτ έχει αναρρώσει από έναν τραυματισμό στο γόνατο και θέλει επίσης να είναι πρώτος. Ο Hunter Lawrence ανεβαίνει επίσης για την πρώτη του σεζόν στην κατηγορία 450 μαζί με τον αδελφό Jett. Και μην ξεχνάτε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MXGP, Jorge Prado που είναι εδώ για να αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους της σειράς AMA Supercross.

Η Barcia τερμάτισε πέμπτη συνολικά στο Supercross το 2023.250 Τάξη

Θα υπάρξει νέος πρωταθλητής 250 φέτος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο ο Hunter όσο και ο Jett Lawrence κινούνται προς τη δεκαετία του 450, κάτι που αφήνει τις πόρτες ορθάνοιχτες για λίγο νέο αίμα. Ας μπούμε σε μερικούς από τους διεκδικητές.

Haiden Deegan – Είναι δύσκολο να μην βάλεις τον Little Deegan στην κορυφή αυτής της λίστας. Αφού κέρδισε τον τίτλο SMX στη νέα του χρονιά, το μηχάνημα 38 είναι τώρα δευτεροετής φοιτητής και διψασμένος για μερικές νίκες. Έδειχνε καλή προπόνηση με τον Eli Tomac στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν και το να έχει ο Coop και την ET3 στην ομάδα δεν πρόκειται να βλάψει. Θα είναι απειλή σε όποια ακτή κι αν βρίσκεται.

Ο Deegan κέρδισε το στέμμα 250 SMX στη νέα του χρονιά.

RJ Hampshire – Το να βάλεις τον Rick εδώ στη μίξη είναι απίθανο. Είναι βετεράνος τώρα στην ομάδα Rockstar Husqvarna και μόλις έκλεισε άλλα δύο χρόνια με την ομάδα των Husky. Ο Hampshire σημείωσε μια νίκη πέρυσι, αλλά θα πρέπει να παλέψει ξανά με τα νεαρά όπλα φέτος. Ο αριθμός-24 έχει τα μάτια του σε έναν τίτλο το ’24.

Ο RJ Hampshire κέρδισε έναν αγώνα πέρυσι.

AMA Supercross 2024 :  Jo Shimoda – Το Jo Show επιστρέφει στη Honda φέτος και φαίνεται καλός. Θυμάστε πώς ο Shimoda ζωντάνεψε στα τελευταία μέρη του 2023; Λοιπόν τώρα προπονείται επίσης με τους αδερφούς Lawrence και πήρε τη νίκη στο Paris Supercross στον πρώτο του αγώνα στο CRF. Σίγουρα θα μεταφέρει αυτή τη δυναμική στην Α1.

Η Shimoda υπέγραψε με τη Honda για το 2024.

Levi Kitchen – Μην κοιμάστε στο Levi Kitchen. Θυμηθείτε ότι κέρδισε τον τελευταίο γύρο του SMX και τώρα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Mitch Payton στο Pro Circuit Kawasaki. Κάπως ο υπολογιστής επέτρεψε στον “The Chef” να ζήσει στη Φλόριντα καθώς προπονείται στο Moto Sandbox με τον Ken Roczen και τον Chase Sexton. Αν ξεκινήσει το Kitchen συνήθως κερδίζει και θα δούμε πού θα φτάσει το ’24.

Το Kitchen είναι στο Pro Circuit Kawasaki φέτος.250 Wild Cards

Υπάρχουν τόσα πολλά ονόματα που θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή τη λίστα, οπότε τα συγκεντρώνουμε εδώ. Ο Tom Vialle του Factory KTM θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στη δεύτερη χρονιά του στις ΗΠΑ. Θυμηθείτε ότι είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 και τερμάτισε δεύτερος στο Paris Supercross. Ο Austin Forkner, ο Cameron Mcadoo και ο Seth Hammaker επιστρέφουν στην ομάδα Pro Circuit Kawasaki και όλοι έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν. Πιο βαθιά στη λίστα είναι το δίδυμο TLD GasGas των Pierce Brown και Ryder Difrancesco που είναι διψασμένοι για νίκες μαζί με τους άλλους επτά αναβάτες της Star Racing Yamaha. Θα υπάρξει νέος πρωταθλητής στην κατηγορία 250.

Το πρόγραμμα AMA Supercross 2024 :

Το πρόγραμμα AMA Supercross 2024

Της ομάδας

AMA Supercross 2024 :  Red Bull KTM Factory Racing – Μεγάλη είδηση ​​εδώ είναι η υπογραφή του υπερασπιστή του πρωταθλητή Chase Sexton. Ο Sexton θα κάνει το νούμερο ένα σε εσωτερικούς χώρους πριν μετακομίσει στη νέα του καριέρα με αριθμό τέσσερα σε εξωτερικούς χώρους. Το setup του μοιάζει με πέρυσι (το Alpinestars από τα πόδια μέχρι τα νύχια με γυαλιά Oakley) εκτός από την αλλαγή του Monster με τη Red Bull. Συμμετέχει στον Aaron Plessinger στην κατηγορία 450, ενώ ο Tom Vialle και ο πρωτάρης του Supercross Julien Beaumer κρατούν τα πράγματα κάτω στη δεκαετία του 250.

Η ομάδα 2024 Red Bull KTM SuperMotocross.

Το Monster Energy Star Racing Yamaha – Το Star Racing φέρνει τρεις βαρείς παίκτες στο τμήμα 450SX με τη μορφή των Eli Tomac, Cooper Webb και Justin Cooper. Και οι τρεις αυτοί αναβάτες έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν αγώνες και είμαστε περίεργοι να δούμε τη δυναμική των Tomac και Webb κάτω από την ίδια σκηνή. Το J-Coop κάνει το άλμα πλήρους απασχόλησης στο 450 με εξοπλισμό, κράνος και μπότες Alpinestars.

Η ομάδα Star Racing Yamaha 450 2024.

Στο τμήμα 250 έχουν επιστρατεύσει τους Haiden Deegan, Jordon Smith, Nate Thrasher, Stilez Robertson, Daxton Bennick και Nick Romano με τον νεοφερμένο Enzo Lopes να ολοκληρώνει τις τάξεις των επαγγελματιών. Ο Gavin Towers είναι επίσης στην ομάδα κάτω από την ερασιτεχνική σκηνή και θα αγωνιστεί στο Supercross Futures πριν γίνει επαγγελματίας.

Οκτώ αναβάτες αποτελούν την ομάδα Star Racing Yamaha 250 2024.

AMA Supercross 2024 : Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing – Η Rockstar Energy Husqvarna φέρνει πίσω την ίδια ομάδα 450 με τον Malcolm Stewart και τον Christian Craig. Και οι δύο αναβάτες υπέστησαν τραυματισμούς στο τέλος της σεζόν το 2023, αλλά είναι υγιείς και έτοιμοι να αγωνιστούν στο Anaheim 1. Φορούν επίσης μια νέα ολόλευκη εμφάνιση στις μηχανές Husky.

Η ομάδα 2024 της Rockstar Energy Husqvarna.

Τρεις 250 αναβάτες αποτελούν την ομάδα της Husqvarna με τον βετεράνο RJ Hampshire να οδηγεί δύο πρωτάρηδες Supercross, τον Casey Cochran και τον Guillem Farres. Η υπόθεση μας είναι το Hampshire στη δυτική ακτή, ενώ οι πρωτάρηδες δίνουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους για να προετοιμαστούν και να αγωνιστούν στη σειρά ανατολικής ακτής.

Πέντε αναβάτες για τη Husqvarna.

AMA Supercross 2024 :  Honda HRC – Οι Red Riders σημείωσαν σεζόν ρεκόρ το 2023 και φέρνουν δύο αδέρφια ως πρωτάρηδες στην κατηγορία 450 το ’24. Τόσο ο Jett όσο και ο Hunter Lawrence θα παραταχθούν μαζί κάτω από το HRC για την πρώτη τους πλήρη σεζόν αφού κέρδισαν και τους δύο τίτλους 250SX πέρυσι. Τα CRF έχουν νέα εμφάνιση φέτος με ενημερωμένα γραφικά ομάδας.

Ο Χάντερ και ο Τζετ συνεργάζονται στην κατηγορία 450.

Ο Jo Shimoda και ο Chance Hymas πρόκειται να φέρουν τη σημαία της Honda HRC στο τμήμα lites. Ο Shimoda κράτησε τις συμφωνίες του με το Monster and Fox με τον Hymas που ήταν επίσης αναβάτης Monster αλλά φορούσε Fly Racing.

Με τους Shimoda και Hymas στο 250s.

Monster Energy Kawasaki – Το πλήρωμα της Kawasaki μοιάζει με πέρυσι με τον Jason Anderson και τον Adam Cianciarulo. Έλαβαν ένα ολοκαίνουργιο KX450 και το δοκίμασαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Αναζητήστε τους στις ίδιες προσφορές εξοπλισμού του ’23 με τον Anderson με κράνη Airoh και εξοπλισμό Alpinestars, ενώ το AC rocks Fox από τα πόδια μέχρι τα νύχια.

Ο Cianciarulo και ο Anderson επιστρέφουν στην Kawasaki.

AMA Supercross 2024 :  Monster Energy Pro Circuit Kawasaki – Monster Energy Pro Circuit Kawasaki συνεχίζει να είναι η εργοστασιακή προσπάθεια 250 για την Kawasaki με πέντε αναβάτες κάτω από την τέντα τους. Οι Austin Forkner, Cameron Mcadoo και Seth Hammaker επιστρέφουν στην ομάδα μετά από πολλές σεζόν. Οι Levi Kitchen και Max Vohland είναι νέες προσθήκες με την εκπαίδευση Kitchen στη Φλόριντα μαζί με τους Sexton και Roczen.

Πέντε αναβάτες κάτω από τη σκηνή Pro Circuit Kawasaki.

Ο Troy Lee Designs Red Bull GasGas – Ο Justin Barcia ηγείται των πραγμάτων ως ο μόνος αναβάτης 450 για την TLD GasGas. Είναι νικητής αγώνων από το 2023, αλλά τραυματίστηκε στο Νάσβιλ και στο LA SMX. Μαζί της Barcia οι Pierce Brown και Ryder Difrancesco. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη σεζόν του Ryder D που οδηγεί κάτι διαφορετικό από ένα Kawasaki.

Difrancesco, Brown και Barcia για την GasGas.

Progressive Ecstar Suzuki – Θα δείτε και φέτος δύο Factory Suzuki 450 ομάδες, τις οποίες διαχειρίζεται η Pipes Motorsports Group. Ο Ken Roczen συνεχίζει στη δεύτερη σεζόν του με την ομάδα Progressive Ecstar Suzuki (αθλητής της Red Bull και δεν μπορεί να οδηγήσει για Twisted Tea) και θέλει να προσθέσει περισσότερες από μία νίκη σε αγώνα στο βιογραφικό του φέτος.

Το Kickstart Kenny επιστρέφει με την Progressive Ecstar Suzuki.

AMA Supercross 2024 :  HEP Twisted Tea Suzuki – Ο Kyle Chisholm και ο Shane Mcelrath συμπληρώνουν την ομάδα της Suzuki για το HEP Twisted Tea Suzuki. Αυτή είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα με τη Roczen, απλά διαφορετικά ημιτελικά και διαφορετική επωνυμία.

Οι Mcelrath και Chisholm αγωνίζονται για την ομάδα Twisted Team Suzuki.

Liqui Moly Beta Racing – Η Beta μπήκε στο chat! Νέο για το 2024 είναι η προσθήκη του Liqui Moly Beta Racing καθώς θα κάνει το ντεμπούτο του νέου μοντέλου μοτοκρός 450 RX για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Οι αναβάτες Benny Bloss και Colt Nichols είναι οι δύο 450 αναβάτες της ομάδας.

Ο Benny Bloss (67) και ο Colt Nichols (45) είναι οι νέοι αναβάτες της Beta για το 2024.

Triumph Racing – Η Triumph είναι η άλλη νέα μάρκα που κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ αυτή τη σεζόν και επιλέγουν ένα πρόγραμμα 250 ανατολικών με το νέο τους TF-250X. Ο Jalek Swoll και ο Evan Ferry θα αγωνιστούν με 250 Supercross με τον Joey Savatgy να ενταχθεί στην ομάδα μόλις ξεκινήσει το ύπαιθρο λόγω ενός κανόνα point-out που υποστηρίζει η AMA.

Swoll, Savatgy και Ferry for Triumph.

Phoenix Racing Honda – Η Phoenix Racing πρόσθεσε τον πρώην πρωταθλητή 450 υπαίθριων χώρων, Dylan Ferrandis, στο ρόστερ τους κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Αναζητήστε το red-14 καθώς αυτή είναι η πρώτη του σεζόν στις ΗΠΑ σε οτιδήποτε άλλο εκτός από Yamaha. Οι Cullin Park και Kyle Peters πρόκειται να αγωνιστούν στην κατηγορία 250.

Ο Dylan Ferrandis βρήκε νέο σπίτι στην Phoenix Honda Racing Team.

AMA Supercross 2024 :  BARX Suzuki – Η BarX είναι η επίσημη ομάδα υποστήριξης της Suzuki στην κατηγορία 250. Ο Derek Drake είναι ο μόνος αναβάτης τους 450 και πλαισιώνεται από τέσσερις 250, συμπεριλαμβανομένων των Dilan Schwartz, Preston Boespflug, Anthony Bourdon και Max Miller.

Η ομάδα BARX Suzuki.

Club MX Yamaha – Η ομάδα Muc-Off/FXR/ClubMx φέρνει έξι αναβάτες στην πύλη το 2024 με τους Mark Fineis, Coty Schock, Jett Reynolds, Phil Nicoletti και Jeremy Martin.

FirePower Honda – Ο Dean Wilson μπαίνει στην πιθανή τελευταία σεζόν πλήρους απασχόλησης στο FirePower Honda. Ο Deano κέρδισε τον Αυστραλιανό τίτλο Supercross αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο 250 συμπαίκτης του, Max Anstie, κέρδισε το στέμμα του World Supercross.

MotoConcepts Honda – Η MCR Honda επιστρέφει με τέσσερις αναβάτες για το 2024. Ο Vince Friese είναι ο μοναδικός αναβάτης 450 με τους Mitchell Oldenburg και Carson Mumford να οδηγούν το 250 West. Ο Noah Viney μένει στη Honda και οδηγεί Futures με την MCR.

AEO Powersports KTM Racing – Η ομάδα AEO KTM επιστρέφει με τους Derek Kelley και Talon Hawkins.

Heartbeat Hot Sauce Yamaha – Ο Robbie Wageman και ο Cole Thompson αναμένεται να αγωνιστούν για το ρούχο Solitaire Yamaha το 2024.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
red bull, monster, energy, νέα, factory, red, bull, ktm, pro, star, yamaha, paris, suzuki, world, wild, justin, jason, kawasaki, hunter, οφείλεται, et3, husqvarna, honda, moto, ηπα, pierce, ryder, oakley, aaron, smith, nick, stewart, εμφάνιση, hrc, fox, fly, adam, προσφορες, max, troy, lee, group, team, triumph, joey, phoenix, dylan, club, reynolds, phil, wilson, καλοκαιρι, west, noah, sauce, αποσυρση, βιογραφικο, αποσυρση αυτοκινητων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νεος παπας, ξανα, μποτες, hrc, ηπα, καριερα, κρανη, νυχια, ονοματα, προγραμμα, πυλη, τα νεα, ωθηση, ωρα, et3, honda, hunter, husqvarna, kawasaki, ktm, moto, star, suzuki, yamaha, αγωνες, αιμα, απλα, εβδομαδες, βετερανος, βρισκεται, γεγονος, γινει, γυαλια, γονατο, γυρος, δευτερο, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, διδυμο, δυτικη, εγινε, εκπαιδευση, εμφάνιση, εξι, επτα, ερχεται, ιδια, υποθεση, μηχανες, λορενς, ματια, μιξη, μορφη, νικη, ομαδα, παντα, οκλαντ, ουσιαστικα, οφείλεται, πεμπτη, υπογραφη, πορτες, ρεκορ, σεζον, σεναριο, σιγουρος, συνεχεια, σειρα, σοου, σπιτι, ταση, τμημα, τρια, τριτη, υγιεις, φοιτητης, φορα, aaron, group, αγωνας, adam, αυστραλιανο, bull, dylan, energy, factory, fly, phoenix, fox, phil, jason, justin, joey, lee, nick, max, μοιαζει, monster, noah, ομαδες, paris, παιχνιδι, pierce, ποδια, red, red bull, reynolds, triumph, pro, troy, ryder, sauce, σημαια, σκηνη, smith, stewart, team, west, wilson, wild, world
Τυχαία Θέματα