Paris Masters: “Απόδραση” για Τζόκοβιτς στο Παρίσι (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε να κάνει πολλά για να λυγίσει τον απίθανο και…επίμονο Ολλανδό και Νο23 του κόσμου Τάλον Χρίκσπουρ και να επικρατήσει με 4-6, 7-6(2), 6-4 μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Rolex Paris Masters για 9η σερί χρονιά, αλλά και για 11η συνολικά στη καριέρα του. 

WHAT A BATTLE @DjokerNole extends his win streak to 15 as he defeats Griekspoor 4-6 7-6 6-4 #RolexParisMasters pic.twitter.com/F2rfVSK5nl

Tennis TV (@TennisTV) November 2, 2023

Για τον Νο1 του κόσμου αυτή ήταν η 48η φετινή νίκη (48-5), η 47η στο Παρίσι (47-9), αλλά και 14η συνεχόμενη μετά από την ήττα στον τελικό του Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ φτάνοντας για 10η φορά σε προημιτελική φάση φέτος σε 11 τουρνουά που έχει αγωνιστεί με τη μοναδική ήττα να είναι απέναντι στον Λορέντζο Μουσέτι στο Μόντε Κάρλο (3ος γύρος). 

Ο Σέρβος τελείωσε το παιχνίδι με 9 άσους, αλλά και με 7 διπλά λάθη, κερδίζοντας το 78% των πόντων στο πρώτο service (52/67), σταμάτησε στους 28 winners (43 ο Χρίκσπουρ), υπέπεσε σε 30 αβίαστα λάθη (39 ο Ολλανδός), ενώ σημείωσε μόλις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλό του (102-101). 

Κι όμως με την έναρξη του αγώνα τίποτα δεν έμοιαζε ότι μπορεί να χαλάσει μια ακόμη άνετη επικράτηση του Τζόκοβιτς, ο οποίος προηγήθηκε με break από νωρίς (2-0), φτάνοντας λίγο αργότερα στο 4-1. Από εκεί και πέρα ο Τζόκοβιτς…έφυγε από το court στο οποίο υπήρχε μόνο ο Χρίκσπουρ που με 5(!) συνεχόμενα κερδισμένα game (δύο breaks), έκλεισε το set με 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στο ματς. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να έχουν από ένα δύσκολο hold (1-1) με τον Τζόκοβιτς να σβήνει ένα break-point του Ολλανδού και ο Χρίκσπουρ τριπλό break-point του Σέρβου αμέσως μετά.

Αναμφίβολα το game-κλειδί όλης της αναμέτρησης ήταν το 9ο στο 2ο set εκεί όπου ο Χρίκσπουρ είχε διπλό break-point έτοιμος για να κάνει το 5-4, όμως ο Τζόκοβιτς έσβησε και τις δύο απειλές ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Νο1 του κόσμου…εμφανίστηκε και πάλι στο κεντρικό court και με 2 mini-breaks έφτασε στο 7/2 και στο 1-1 οδηγώντας το παιχνίδι στο decider set.

Στο 3ο set o Τζόκοβιτς βρήκε και πάλι πρώτος break κάνοντας αρχικά το 3-2 και μετά το 4-2, όμως και πάλι ο Χρίκσπουρ κατάφερε να απαντήσει ισοφαρίζοντας σε 4-4! Το καθοριστικό break του αγώνα ήρθε όμως αμέσως μετά καθώς ο Σέρβος με νέο break έκανε το 5-4 σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα βρει απέναντί του έναν εκ των Ντάνιελ Αλτμάιερ και Χόλγκερ Ρούνε. 

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAWS | OOP (-1h)

The post Paris Masters: “Απόδραση” για Τζόκοβιτς στο Παρίσι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα