O συγκλονιστικός Μεντβέντεφ έκλεισε ραντεβού με Τσιτσιπά (vids)

O Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να επιβιώσει από την ασφυκτική πίεση του Φίλίξ Οζέρ Αλιασίμ, με τον Ρώσο και Νο2 του κόσμου να επιστρέφει από το 0-2 και στο τέλος να κατακτά τη νίκη με 6-7(4), 3-6, 7-6(2), 7-5, 6-4 μετά από 4 ώρες και 42 λεπτά! 

Ο Ρώσος έκανε τα δύο από τα χειρότερα sets στην καριέρα του και σε συνδυασμό με το εξωπραγματικό παιχνίδι του Αλιασίμ βρέθηκε πίσω με 0-2. Μάλιστα, ο περσινός φιναλίστ χρειάστηκε να “σβήσει” και match-point στο 4ο set, αλλά και να “σβήσει” τρία break-points στις αρχές του 5ου game

για να φτάσει στην ολική ανατροπή. 

Αυτή είναι η 2η σερί χρονιά που φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open, ενώ με αυτή τη νίκη έφτασε τις 12 συνεχόμενες στα τελευταία δυο Grand Slams. 



Εν αρχή Αλιασίμ…

Το πανέξυπνο πλάνο του Αλιασίμ στο να πιέσει το 2ο service και δυνατό “όπλο” του Μεντβέντεφ, είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεώσει τον Ρώσο να ρισκάρει και να υποπίπτει σε διπλά λάθη (5) και μάλιστα σε πολύ κρίσιμα σημεία του αγώνα. 

Ένα από αυτά ήταν στο 1ο set καθώς ένα διπλό λάθος του Μεντβέντεφ έφερε το 1ο break για τον Αλιασίμ, που προηγήθηκε με 6-5, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε τα… δώρα του Ρώσου χάνοντας την ευκαιρία να κλείσει το set

Αυτό που δεν κατάφερε ο Καναδός σε εκείνο το σημείο το έκανε στο tie-break με τον Μεντβέντεφ να κάνει 2 διπλά λάθη και 2 αβίαστα γεγονός που έδωσε δυνατότητα στον Αλιασίμ να μπει μπροστά στα sets (1-0).

H πίεση στο service του Μεντβέντεφ αυξήθηκε στο 2ο set, στο οποίο ο Αλιασίμ βρήκε γρήγορα break (2-0) και από εκεί και πέρα με 83% περασμένα πρώτα service και 85% κερδισμένους πόντους (17/20), αλλά και 75% (3/4) στο 2ο κράτησε εύκολα το service του παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 2-0.

Σε εκείνο το σημείο ο Μεντβέντεφ δείχνει ανήμπορος να βρει λύσεις στο εξαιρετικό και επιθετικό παιχνίδι του Αλιασίμ, ο οποίος τελείωσε το 2ο σκέλος του προημιτελικού με 15 winners έναντι μόλις 4 του Ρώσου, αλλά και μόλις 9 αβίαστα λάθη με τον Μεντβέντεφ να υποπίπτει σε 11. 

Άντεξε και μείωσε ο Μεντβέντεφ 

Με τους πόντους στις επιστροφές να είναι οι σχεδόν οι διπλάσιοι από αυτούς του Μεντβέντεφ (31-17) ο Αλισίμ συνέχισε και στο 3ο set να “γεμίζει” τα service-games του Ρώσου που προσπαθούσε να κρατηθεί ανταγωνιστικός στο παιχνίδι. 

Σε ένα set όπου ο Νο2 του κόσμου προσπαθούσε να κρατήσει το service του και από την άλλη να βρει λύσεις στο εξωπραγματικό service του Καναδού, οι 2 αντίπαλοι πήγαν σε 2ο tie-break, εκεί όπου ο Μεντβέντεφ αυτή τη φορά κατάφερε να φανεί προσεκτικός. 

Έφτασε 1ος σε mini-break (2/1) τη στιγμή που η βροχή άρχισε να κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά μέχρι να μπουν στο court με τον Μεντβέντεφ πάντως να μην επηρεάζεται συνεχίζοντας να κερδίζει πόντους παίρνοντας προβάδισμα με 5/1 και κλείνοντας το set λίγο αργότερα μειώνοντας σε 2-1 τον προημιτελικό.

Έσωσε match-point και ισοφάρισε…

Το 4ο set θύμισε αρκετά το 3ο με τα service των δύο αντιπάλων να μην απειλούνται μέχρι το 9ο game. Ήταν η στιγμή που ο Μεντβέντεφ θα φτάσει σε break-point (30/40) μετά από τα τέλη του 1ου set, ωστόσο ένας άσος 204χλμ./ώρα θα σβήσει την απειλή του Ρώσου και από εκεί και πέρα ακόμα 2 πόντοι του Καναδού θα τον φέρουν και πάλι μπροστά με 5-4. 

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Αλιασίμ για να απειλήσει και μάλιστα με το 1ο match-point στο παιχνίδι το οποίο προήλθε από ένα ακόμη διπλό λάθος του Ρώσου (30/40). Ωστόσο, το service όπως έβαλε σε κίνδυνο τον Μεντβέντεφ έτσι τον… έβγαλε, καθώς με τρία “βαριά” service κατάφερε να φτάσει σε ένα μεγάλο hold (5-5).

TFW you save a match point to hold for 5-5 in the fourth set of an #AusOpen quarterfinal @DaniilMedwed • #AO2022 pic.twitter.com/ueixsZ5G5L

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 26, 2022

Η απάντηση του Μεντβέντεφ ήρθε με break στο αμέσως επόμενο service-game του Αλιασίμ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ρώσο να σερβίρει για την ισοφάριση στα sets. Το 40/0 έδινε 3 set-points στο Ρώσο, όμως ο Αλιασίμ τα “έσβησε” ισοφαρίζοντας σε 40/40.

Ο Καναδός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να φτάσει σε break-point με τον Μεντβέντεφ στον πόντο του αγώνα να παίρνει το πλεονέκτημα με ένα εκπληκτικό stop-volley στην κίνηση, ενώ με ένα άσο αργότερα έκλεισε το set ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Μεντβέντεφ 

Στο decider set ο Αλιασίμ ξεκίνησε με hold (1-0), αλλά και με διπλό break-point στο service του Μεντβέντεφ (15/40), όμως για μία ακόμη φορά ο Μεντβέντεφ κατάφερε να τα σβήσει και στη συνέχεια να σώσει ακόμη ένα (3/3) φτάνοντας σε ένα μεγάλο hold (1-1).

Σαν να μην έφτανε αυτό αμέσως μετά ο Μεντβέντεφ έφτασε στο καθοριστικό break το οποίο ουσιαστικά “χάρισε” ο Αλιασίμ μετά από ένα καταστροφικό service-game το οποίο έχασε με διπλό λάθος. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Καναδός μέχρι εκείνη την ώρα είχε μόλις 2 διπλά λάθη στο παιχνίδι, κάνοντας άλλα 2 στο συγκεκριμένο game, το οποίο κατέληξε στο Μεντβέντεφ (2-1). 

Ο Νο2 του κόσμου εξαργύρωσε το πολύτιμο break με ένα σχετικά εύκολο hold (3-1), ενώ λίγο αργότερα χρειάστηκε να σβήσει ένα ακόμη break-point του Αλιασίμ (2/10 σύνολο) για να φτάσει σε hold και στο 5-3.

Ο Καναδός χρειάστηκε 7 λεπτά για να καταφέρει να κρατηθεί στον προημιτελικό (5-4) και ο Μεντβέντεφ να “σβήσει” διπλό break-point (15/40) για να φτάσει σε μια τεράστια ανατροπή και μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Never count @DaniilMedwed out

From two-sets-to-love down, the world No.2 completes the comeback to defeat Felix Auger-Aliassime 6-7(4) 3-6 7-6(2) 7-5 6-4 and advance to his second consecutive #AusOpen semifinal.#AO2022 pic.twitter.com/Pbel08qtGM

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 26, 2022

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στην επανάληψη του περσινού ηιτελικού. Ο Έλληνας επικράτησε εύκολα νωρίτερα του Γιάνικ Σίνερ.

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post O συγκλονιστικός Μεντβέντεφ έκλεισε ραντεβού με Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα