Με μυαλό και ψυχή για τα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ριχτεί στη μάχη των προημιτελικών του Αυστραλιανού Όπεν τα ξημερώματα της Τετάρτης, αντιμετωπίζοντας τον “καυτό” Γιάνικ Σίνερ, με έπαθλο μια θέση στην τελική “4αδα” του πρώτου Major της χρονιάς.

Μετά τους πρώτους τέσσερις -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακούς προημιτελικούς σε άνδρες και γυναίκες την Τρίτη, ακόμη τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα ματς έχουν τοποθετηθεί στο πρόγραμμα της Rod Laver Arena για την Τετάρτη.

Με τους διοργανωτές να επιλέγουν τα δυο γυναικεία

ματς για το πρωινό session και τα δυο ανδρικά για το βραδινό session στη Μελβούρνη. Κάτι, που δεν έγινε την Τρίτη, όπου ο προημιτελικός Ναδάλ – Σαποβάλοφ έγινε… καταμεσήμερο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιάνικ Σίνερ (Νο11) περίπου στις 06:00GR, στο πρώτο ματς των ανδρών. Οι δυο τους έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους ακόμη τρεις φορές στο παρελθόν (όλες στο χώμα), με τον Έλληνα να έχει 2-1 υπέρ του το Η2Η.

Μέχρι στιγμής, ο Σίνερ έχει χάσει μόλις ένα σετ στη Μελβούρνη (στον 3ο γύρο από τον Ντάνιελ), όντας σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση.

Ο Στέφανος από την πλευρά του, έχει παίξει περισσότερο τένις, ξόδεψε περισσότερη ενέργεια στο court, όμως σίγουρα είναι πιο έμπειρος από τον 20χρονο Ιταλό, που θα αγωνιστεί μόλις 2η φορά σε προημιτελικό Slam.

Ο νικητής της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης, θα βρει στα ημιτελικά έναν εκ των Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2) και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο9). Ο Ρώσος, περυσινός φιναλίστ της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει τον 21χρονο Καναδό περίπου στις 10:30GR.

Στις τρεις παλαιότερες συναντήσεις τους, ο Μεντβέντεφ αναδείχθηκε νικητής. Πιο πρόσφατη, η μονομαχία τους στα ημιτελικά του US Open 2021, με τον Ρώσο να κερδίζει με straight sets.

Όσον αφορά τους δυο προημιτελικούς στις γυναίκες, στις 02:00GR η Αμερικανίδα ημιφιναλίστ του 2019, Ντανιέλ Κόλινς (Νο30) θα παίξει με την πρωτάρα σε Grand Slam προημιτελικούς, Αλιζέ Κορνέ (Νο61).

Σε εξαιρετική κατάσταση η Γαλλίδα, που έχει αποκλείσει, μεταξύ άλλων, τις Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Νο3) και Σιμόνα Χάλεπ (Νο14). Οι δυο τενίστριες θα αγωνιστούν πρώτη φορά ως αντίπαλες.

Στον τελευταίο -χρονικά- προημιτελικό του γυναικείου ταμπλό, η 22χρονη Πολωνή και Νο9 στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ, θα βρει στο δρόμο της την 36χρονη Εσθονή, άλλοτε Νο15 και νυν Νο115 στην παγκόσμια κατάταξη, Κάια Κανέπι. Στις 04:00GR θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στη μάχη του 3ου γύρου στο ταμπλό των Juniors θα ριχτεί η Μιχαέλα Λάκη. Η 16χρονη Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει την Τσέχα, Ντομινίκα Σάλκοβα, στις 02:00GR, στο Court 6 του Melbourne Park.

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με μυαλό και ψυχή για τα ημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα