Nordea Open: Ο Καρβαλιές Μπαένα απέκλεισε τον Φονίνι

Ο Νο97 του κόσμου έκανε την έκπληξη στο 250άρι τουρνουά του Μπάσταντ επικρατώντας του Νο3 του ταμπλό και πρωταθλητή του 2018 στη διοργάνωση, Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 1-6, 6-4 μετά από περίπου 2 ώρες. 

Ο Ισπανός θα βρεθεί για 2η σερί φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς και το 2019 (το 2020 αναβλήθηκε λόγω πανδημίας), είχε προκριθεί στους “8” σημειώνοντας σημαντικές, για το βεληνεκές του, νίκες κόντρα σε Μουνάρ και Τζουμχούρ. 

Επίσης αυτή είναι η 3η πρόκριση (όλες σε χώμα) σε προημιτελική φάση μέσα στη σεζόν με τις άλλες δύο να είναι σε Βελιγράδι και Σαντιάγκο. 

Ο

Καρβάλιες Μπαένα, μπορεί για μία ακόμη φορά να μην εντυπωσίασε με το service του, έχοντας 53% περασμένα πρώτα και 61% κερδισμένους πόντους στο 1o service, ωστόσο ήταν και πάλι σταθερός και συνεπής στα ράλι, βάζοντας συνεχώς μπάλες μέσα, υποχρεώνοντας τον Φονίνι στις γνωστές… υπερβολές. 

Ο Ιταλός μπορεί να αντέδρασε σωστά στο πρώτο break που δέχθηκε στο 1ο set (1-3), ισοφαρίζοντας σε 3-3 λίγο αργότερα, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set με τον Καρβελιές Μπαένα να κερδίζει τα τρία επόμενα. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν το service του Ιταλού, με τον Νο31 του κόσμου να βελτιώνεται αισθητά και παραχωρώντας μόλις 7 πόντους στον αντίπαλό του κατάφερε να μετατρέψει το 1-1 σε 6-1 “σπάζοντας” δύο service του Ισπανού. 

Ωστόσο, αυτή η βελτίωση και η εμφατική απάντηση του Ιταλού έδωσε περισσότερη ενέργεια στον Καρβάλιες Μπαένα παρά στον Φονίνι. Ξαφνικά στο service του άρχισε να χαλάει (κέρδισε μόλις 13 πόντου), ενώ από την άλλη ο Ισπανός έγινε και πάλι αποτελεσματικός και ουσιαστικός. 

Με το decider set να είναι… καρμπόν του 1ου, ο Καρβάλιες Μπαένα έφτασε πρώτος σε break (3-1), ο Φονίνι ισοφάρισε σε 3-3, όμως ο Ισπανός κατάφερε να κάνει το break στο πιο κρίσιμο σημείο (10ο game) φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη.

Στα προημιτελικά ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο, Νόρμπερτ Γκόμπος, ο οποίος επικράτησε του Νο8 του ταμπλό Φινλανδού Εμίλ Ρουουσουσβόρι με 6-2, 6-4. 

NORDEA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Nordea Open: Ο Καρβαλιές Μπαένα απέκλεισε τον Φονίνι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα