Prague Open: Η Σινιάκοβα έσωσε MP και πέρασε 8άδα (vid)

H Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα γλίτωσε τα χειρότερα στην αναμέτρηση κόντρα στη συμπατρώτισσά της και Νο478(!) του κόσμου, Τερέζα Σμίτκοβα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Πράγας. 

Η Νο63 του κόσμου και φιναλίστ πριν από ένα μήνα στο γρασίδι του Μπαντ Χόμπουργκ, μπορεί να τελείωσε το παιχνίδι χωρίς άσο, αλλά με 13(!) διπλά λάθη, μπορεί να έχασε το 1ο set και να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο σώζοντας ένα match-point, ωστόσο κατάφερε να λυγίσει την Σμίτκοβα παίρνοντας τη νίκη με 2-6, 7-6(3), 6-3

σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε δύο ημέρες λόγω βροχής. 

Η Σινιάκοβα πήρε το break πίσω στο 1ο set (2-3), αλλά από εκεί και πέρα δέχθηκε ακόμα δύο με την Σμίτκοβα να κατακτά τα τρία τελευταία games, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο set κρίθηκε στο tie-break με την Σινιάκοβα να κάνει δύο τεράστια hold το ένα στο 8ο game (4-4) σβήνοντας τρία break-points και το άλλο στο 12ο (6-6) όπου υποχρεώθηκε να σώσει ένα match-point. 

Στη διαδικασία του tie-break η ανωτερότητα της Σινιάκοβα και η απογοήτευση της Σμίτκοβα ήταν εμφανείς με την πρώτη να παίρνει προβάδισμα με 5/0 και λίγο αργότερα να κλίνει το set με 7/3.

Στο decider set η Σμίτκοβα πήρε και πάλι “κεφάλι” με break (1-0), ωστόσο αυτή τη φορά το service της Σινιάκοβα δούλεψε πολύ καλύτερα και παραχωρώντας μόλις 5 πόντους στο 1ο service (14/19), αλλά και “σπάζοντας” δύο φορές στο service της Σμίτκοβα, έφτασε στην ολική ανατροπή και την πρόκριση στα προημιτελικά, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με έναν εντυπωσιακό πόντο.

Just what the doctor ordered

@K_Siniakova saves a match point and closes out a rain-interrupted victory against compatriot Smitkova at the @tennispragueopn! pic.twitter.com/Nqwz991WiP

wta (@WTA) July 15, 2021

Η Σινιάκοβα που πέρσι αποκλείστηκε στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια είτε την Βελγίδα Ιζαλίν Μποναβοντούρ, είτε την πολύ καλή της φίλη και παρτενέρ της στην πορεία για τον τίτλο στο Roland Garros στα διπλά, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα. 

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Prague Open: Η Σινιάκοβα έσωσε MP και πέρασε 8άδα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα