Monte Carlo Masters: Έτσι διαμορφώνεται το ταμπλό

13:38 5/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Το πρώτο Masters τουρνουά της χωμάτινης αγωνιστικής περιόδου είναι προ των πυλών και το Tennis24 σας βάζει στο κλίμα από νωρίς, αναλύοντας τις συμμετοχές στο φετινό τουρνουά του Μόντε Κάρλο…

Μερικοί από τους καλύτερους τενίστες αυτή τη στιγμή στον κόσμο θα δώσουν το παρών στο Μόντε Κάρλο την εβδομάδα 14-21 Απριλίου και θα αγωνιστούν στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της φετινής σεζόν στην “κόκκινη” επιφάνεια.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό, ο 11(!) φορές πρωταθλητής στον θεσμό, Ράφαελ Ναδάλ, που θα κάνει την επανεμφάνισή του στα courts μετά από έναν μήνα απουσίας, προκειμένου να ριχτεί

στη μάχη της υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι.

Ο Ισπανός “Βασιλιάς” του χώματος, θα βρεθεί στο Νο2 του ταμπλό στο φετινό Masters του Μόντε Κάρλο όμως, μιας και θα δει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Νο1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, να αγωνίζεται επίσης στο τουρνουά.

Ο Σέρβος προέρχεται από δυο πρόωρους αποκλεισμούς σε Indian Wells και Miami Open και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με μια καλή πορεία στο Μόντε Κάρλο. Φυσικά, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει, αν δει κανείς τους υπόλοιπους τενίστες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά.

Ο περυσινός ημιφιναλίστ και Νο3 τενίστας του κόσμου αυτή τη στιγμή, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, θα δώσει το παρών και φέτος στην διοργάνωση, με τον πάντα επικίνδυνο στο χώμα Ντομινίκ Τιμ, να ξεχωρίζει επίσης από το ταμπλό.

Ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, θα ριχτεί στη μάχη του Μόντε Κάρλο χωρίς να έχει να υπερασπιστεί πόντους, πράγμα που τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο για τους υπόλοιπους τενίστες.

Στο τουρνουά θα βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά ο Κέι Νισικόρι, ο οποίος πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ράφαελ Ναδάλ. Υπολογίσιμες δυνάμεις οι Κέβιν Άντερσον, Μαρίν Τσίλιτς και Ντανιήλ Μεντβέντεφ, παρότι το χώμα δεν είναι η επιφάνεια που τους πάει τόσο πολύ.

Μπόρνα Τσόριτς, Μάρκο Τσεκινάτο, Φάμπιο Φονίνι και Γκαέλ Μονφίς αξίζουν την προσοχή όλων σε τέτοιου είδους τουρνουά, μιας και μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις περιπτώσεις των Ντένις Σαποβάλοφ και Νταβίντ Γκοφάν.

Από τους unseeded, σίγουρα όλοι θα θελήσουν να αποφύγουν τον Στάνισλας Βαβρίνκα νωρίς στο τουρνουά, όπως και τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Φερνάντο Βερντάσκο.

Wild Card για το κυρίως ταμπλό έχει χορηγηθεί στον Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, που αν και προερχόμενος από τραυματισμό, είναι ικανός για μεγάλα πράγματα, αν βρεθεί στην καλή του μέρα.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Monte Carlo Masters: Έτσι διαμορφώνεται το ταμπλό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα