Madrid Open: Κέρδισε και τον Αλιασίμ ο εξαιρετικός Λάγιοβιτς (vid)

O Ντούσαν Λάγιοβιτς πήγε στη Μαδρίτη με…φόρα από τον τίτλο στην Μπάνια Λούκα την περασμένη εβδομάδα και μετά την εύκολη νίκη του στην πρεμιέρα κόντρα στον Αυστραλό Τζέισον Κούμπλερ, κέρδισε και τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-6, 6-3, 7-6(5) παίρνοντας τη πρόκριση για τη φάση των “16” του Madrid Open

Με αυτή τη νίκη ο Σέρβος και Νο40 του κόσμου, έφτασε τις 7 σερί έχοντας 5 από το τουρνουά της Μπάνια Λούκα, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, συνεχίζοντας την πορεία του και στη Μαδρίτη. 

dir="ltr">Krajinovic
Barrere
Djokovic
Kecmanovic
Rublev
Kubler
Auger-Aliassime

An impressive winning run continues for @Dutzee! #MMOpen pic.twitter.com/LqBlObT0Oh

Tennis TV (@TennisTV) April 29, 2023

Στο παιχνίδι, το οποίο έγινε κάτω από κλειστή οροφή λόγω της βροχής που πέφτει από το πρωί στη ισπανική πρωτεύουσα, ο Λάγιοβιτς στηρίχθηκε στο εξαιρετικό service του (από το 2ο set και μετά) κερδίζοντας το 83% των πόντων από το πρώτο service, αλλά και στο πολύ ώριμο tie-break του 3ου set εκεί που πήγε στο τέλος να τα χαλάσει, αλλά άντεξε φτάνοντας στη νίκη. 

Hot shot machine @Dutzee firing on all cylinders vs Auger-Aliassime!#MMOpen pic.twitter.com/QygybrNuYY

Tennis TV (@TennisTV) April 29, 2023

Ο Οζέρ Αλιασίμ, στην επιστροφή του μετά από περίπου ένα μήνα στην ενεργό δράση, μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι κατακτώντας τα 5 από τα 6 games του 1ου set (5-1) έχοντας σπάσει δύο φορές το service του αντιπάλου του, για να το κλείσει με 6-2 σε μόλις 35 λεπτά. 

Όσο ο Καναδός δεν χρειαζόταν το 2ο service όλα λειτουργούσαν εξαιρετικά. Όποτε όμως το χρειάστηκε αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Είχε 12 άσους, αλλά και 11 διπλά λάθη στην αναμέτρηση, ενώ στο δεύτερο service είχε μόλις 37% (16/43). 

Dusan watch @Dutzee seals the first set 6-2 vs Auger-Aliassime with a STUNNER down the line!#MMOpen pic.twitter.com/LAmEfhEwJl

Tennis TV (@TennisTV) April 29, 2023

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε και ο Λάγιοβιτς, ο οποίος βρήκε το μοναδικό break στο 2ο set (4-2) και από εκεί και πέρα κρατώντας το service του έφτασε στο 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1 οδηγώντας το ματς στο decider. 

Εκεί ο Σέρβος είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι νωρίτερα με τον Αλιασίμ να σβήνει 2 match-points στο 12ο game ισοφαρίζοντας σε 6-6, με την πρόκριση να κρίνεται στο tie-break, με τον Λάγιοβιτς να κάνει ένα ονειρεμένο ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα με 5/0 και 6/2, έχοντας 4 match-points στη διάθεσή του. 

Scenes in Madrid

In his 3rd top 10 win in 10 days @Dutzee defeats Auger-Aliassime to move into R3!#MMOpen @MutuaMadridOpen pic.twitter.com/8MOf5GLGb6

Tennis TV (@TennisTV) April 29, 2023

Ο Αλιασίμ μείωσε σε 6/5 παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο mini-break, με το Λάγιοβιτς αμέσως μετά να σφραγίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα περιμένει τον πολύ ανεβασμένο Γερμανό, Γιαν Λέναρντ Στρουφ που με τη σειρά του κέρδισε τον Αμερικανό Μπεν Σέλτον με 4-6, 7-6(4), 7-5. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Madrid Open: Κέρδισε και τον Αλιασίμ ο εξαιρετικός Λάγιοβιτς (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Tennis24
Madrid Open, Κέρδισε, Αλιασίμ, Λάγιοβιτς,Madrid Open, kerdise, aliasim, lagiovits