Αλκαράθ: “Νομίζω ότι μπορώ να νικήσω τον Ναδάλ στο Roland Garros”

Σε συνέντευξή του στο Eurosport, ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε εκτεταμένα για τον συμπατριώτη του, αλλά και ενός εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, Ράφαελ Ναδάλ, λέγοντας τα καλύτερα για εκείνον.

Ο No2 του κόσμου είπε πως πάντα του αρέσει να κοντράρεται με τους καλύτερους, και πως θα ήθελε πολύ να αντιμετωπίσει τον Ράφα στο Roland Garros, μιας και αυτή είναι η διοργάνωση με τους περισσότερους τίτλους του.

Πιστεύει

ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων κόντρα στον 35χρονο Ισπανό, ενώ μετέπειτα αναγνώρισε για μία ακόμα φορά την αξία του ως αθλητή τόσα χρόνια, ενώ ανέφερε και ποια χαρακτηριστικά του θα ήθελε να πάρει, για να γίνει ο ίδιος καλύτερος στο παιχνίδι του.

“Πάντα λέω ότι μου αρέσει να παίζω κόντρα στους καλύτερους, και ο Ναδάλ είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.”

“Το αγαπημένο του τουρνουά είναι το Roland Garros, εκεί έχει τους περισσότερους τίτλους, αλλά αυτό είναι και το πιο συμβολικό για εκείνον. Θα ήθελα πολύ να παίξω μαζί του στο Roland Garros, ώστε να δοκιμάσω τον εαυτό μου εναντίον του, για να δω τι θα γίνει. Νομίζω ότι θα μπορούσα να τον νικήσω, αλλά ο Ράφα έχει χιλιάδες ζωές εκεί”.

“Εμπνέομαι από το θάρρος και το γονίδιο του νικητή που έχει μέσα του. Ειδικά αυτό το πάθος που έχει στο γήπεδο, όπου θέλει να κερδίσει και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τα καταφέρει. Να μην τα παρατάει ποτέ, να μην εγκαταλείπει και να πηγαίνει για όλα.

“Για μένα είναι παράδειγμα προς μίμηση, και όχι μόνο στο τένις, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής. Όσα προβλήματα και να προκύψουν πάντα δίνει λύσεις και δεν δικαιολογείται ποτέ”.

“Έχει παίξει πολλά παιχνίδια στα οποία ήταν αδύνατο να επιστρέψει, αλλά αυτός ήξερε πώς να το γυρίσει. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, να μείνεις ψυχικά δυνατός για να βρεις λύσεις. Είναι κάτι που θα ήθελα να πάρω από τον Ράφα, την ικανότητα που έχει να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση”.

“Το Roland-Garros ήταν το Grand Slam των Ισπανών και θα ήθελα πολύ να το κερδίσω, αλλά θα ήμουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος αν κατακτούσα και το Wimbledon. Το στυλ παιχνιδιού μου μπορεί να πάει πολύ καλά στο χορτάρι γιατί είμαι επιθετικός, πηγαίνω στο φιλέ , έχω δυνατά χτυπήματα, και αυτά είναι βασικά πράγματα στο χορτάρι”.

“Μου είπαν κάποτε ότι το γρασίδι είναι σαν αγώνας πυγμαχίας, ότι πρέπει να προσπαθήσεις να χτυπήσεις πρώτα για να μην σε χτυπήσουν και αυτό είναι μια καλή σύγκριση”.

The post Αλκαράθ: “Νομίζω ότι μπορώ να νικήσω τον Ναδάλ στο Roland Garros” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα