Kremlin Cup: Η κλήρωση της Σάκκαρη

Μετά από την εκπληκτική της πορεία μέχρι τον τελικό της Οστράβα, η οποία την έβαλε για πρώτη φορά στην καριέρα της στην πρώτη 10άδα της κατάταξης, η Μαρία Σάκκαρη επιστρέφει και πάλι στα κορτ και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Μόσχας στη 2η συμμετοχής της μετά από εκείνη του 2019.

Η 26χρονη και Νο7 του κόσμου (από την ερχόμενη Δευτέρα), τοποθετήθηκε στο Νο3 του ταμπλό, την τελευταία στιγμή (ήταν στο Νο2) και μετά από την αποδοχή  της wild card της Αρίνα Σαμπαλένκα, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει τη συμμετοχή

της στον 2ο γύρο (πέρασε bye από τον 1ο).

Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στα πάνω μέρος του ταμπλό, σε ένα δύσκολο μονοπάτι στο οποίο θεωρητικά αναμένεται να συναντήσει την πρώην Νο1 Σιμόνα Χάλεπ, αλλά και τις Ονς Ζαμπέρ ή Αρίνα Σαμπαλένκα.

Πρώτη αντίπαλος θα είναι είτε η Ουκρανή και Νο75 του κόσμου, Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, την οποία η Σάκκαρη δεν έχει συναντήσει ποτέ στην καριέρα της, είτε παίκτρια από τα προκριματικά. 

Σε περίπτωση πρόκριση στα προημιτελικά η Σάκκαρη αναμένεται να βρει στο δρόμο της την πρώην Νο1 του κόσμου, Σιμόνα Χάλεπ (επίσης για 1η φορά), αρκεί η Ρουμάνα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Αναστάσια Ποτάποβα και στον 2ο γύρο αυτό της επίσης Ρωσίδας Βερόνικα Κουντερμέτοβα ή μιας παίκτριας από τα προκριματικά. 

Στα ημιτελικά η Σάκκαρη θα βρει (λογικά) μπροστά της μια εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα και Ονς Ζαμπέρ σε ένα section πάντως που περιλαμβάνει τις Άιλα Τομλιάνοβιτς, Λιουμντίλα Σαμσόνοβα, Ντάρια Κασάτκινα, Άννα Καλίνινα και Εκατερίνα Αλεξάντροβα. 

Το πιθανό μονοπάτι…

1R: Bye2R: ΓιαστρέμσκαQF: ΧάλεπSF: Σαμπαλένκα/ΖαμπέρF: Μουγκουρούθα/Κέρμπερ/Κόνταβεϊτ

Επικεφαλής η Μουγκουρούθα στο κάτω ταμπλό

Το κάτω ταμπλό μπορεί να μην περιλαμβάνει τα μεγάλα ονόματα, αλλά έχει ιδιαίτερα επικίνδυνες τενίστριες. Επικεφαλής είναι η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα η οποία στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τερέζα Μαρτίντσοβα και παίκτρια από τα προκριματικά.

Τόσο η παρουσία της φορμαρισμένης Εσθονής Ανέτ Κόνταβεϊτ (πήρε wild card), όσο της “ασημένιας” Ολυμπιονίκη, Μαρκέτα Βοντρουσόβα, αλλά και της πρώην Νο1 του κόσμου, Αντζελίκ Κέρμπερ δυναμώνει αρκετά του τουρνουά, 

Μαζί του βρίσκονται οι Ελίνα Ριμπάκινα, αλλά και η Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα, όπως και η Γέλενα Οσταπένκο. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το συγκεκριμένο τουρνουά είναι ακόμη πιο δύσκολο από αυτό της Οστράβα και πολύ σημαντικό για τους βαθμούς που θα δοθούν στη μάχη για τους τελικούς της WTA

Η πιθανή μάχη δύο πρώην Νο1 του κόσμου της Κέρμπερ και της Μουγκουρούθα θα πραγματοποιηθεί στην προημιτελική φάση, ενώ στο πάνω άλλο section η Παβλιουντσέκοβα λογικά θα αντιμετωπίσει μια εκ των Κόνταβεϊτ και Ριμπάκινα. 

Πιθανοί προημιτελικοί 

Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) – Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία)Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) – Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία)Ανέτ Κονταβεϊτ (Εσθονία) – Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία)Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) – Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Ισπανία)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Kremlin Cup: Η κλήρωση της Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα