Indian Wells: Αποκλεισμός με ανατροπή για Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη αν και βρέθηκε μπροστά στα sets δεν κατάφερε να “λυγίσει” την εξαιρετική Βικτόρια Γκόλουμπιτς γνωρίζοντας την ήττα με 5-7, 6-3, 6-2 μετά περίπου 2,5 ώρες.

Η Ελβετίδα κυριάρχησε ολοκληρωτικά από τα μέσα του 2ου set, με την Σάκκαρη να φτάνει σε ένα δύσκολο hold (3-2), αλλά από εκεί και πέρα την Γκόλουμπιτς να κατακτά τα επόμενα 8 games(!), ισοφαρίζοντας αρχικά τα set (1-1) και φτάνοντας στη συνέχεια στην ολική ανατροπή.

Η Σάκκαρη,

η οποία από το 2ο set και μετά αντιμετώπισε προβλήματα τόσο με το service, κλείνοντας το ματς με 6 διπλά λάθη, ενώ υπέπεσε παράλληλα σε 46 αβίαστα, έναντι 26 της αντίπαλου της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να αισθάνονται “άβολα” στο service τους κάτι που αποδεικνύει τα 4 breaks (2 από κάθε πλευρά) στα πρώτα 4 games του αγώνα (2-2).

Η διαφορά από εκεί και πέρα ήταν ότι η Σάκκαρη ανέβασε τη συνέπεια του δικού της service, ενώ παράλληλα πίεζε την Γκόλουμπιτς που με έφτανε με δυσκολία σε hold.

Η Σάκκαρη κράτησε πρώτη το service της (3-2), ενώ στο αμέσως επόμενο είχε την ευκαιρία και για 3ο σερί break (15/40), αλλά με 4 σερί πόντους η Γκόλουμπιτς κατάφερε να φτάσει σε ένα μεγάλο hold (3-3).

Η Ελληνίδα τενίστρια απαντούσε εξαιρετικά στο slice-game της Ελβετίδας, ενώ παράλληλα “φόρτωνε” με μπάλες το backhand της. Αυτή η πίεση την έφερε σε set-point στο 10ο game (30/40), όμως για μια ακόμη φορά η Νο46 του κόσμου κατάφερε (με κάποιο τρόπο) να φτάσει σε hold (5-5).

Ό,τι δεν κατάφερε η Σάκκαρη σε εκείνο το σημείο το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game της Γκόλουμπιτς και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (love-game) κατακτώντας το 1ο set, μετά από μια ώρα, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0.

Αλλαγή σκηνικού και ανατροπή…

Στο 2ο set αυτή που απείλησε ουσιαστικά πρώτη ήταν η Ελβετίδα, η οποία έφτασε σε διπλό break-point (15/40), όμως η Σάκκαρη έχοντας στήριγμα το εξαιρετικό (απόψε) kick-serve “έσβησε” και τις δυο απειλές της Ελβετίδας παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Το break όμως, από την πλευρά της Ελβετίδας ήρθε λίγο αργότερα μετά το αβίαστο λάθος της Σάκκαρη με το forehand να σταματάει πάνω στο φιλέ και την Γκόλουμπιτς να παίρνει προβάδισμα με 4-3, ένα break το οποίο “εξαργύρωσε” με ένα δύσκολο hold στο οποίο χρειάστηκε να “σβήσει” break-point της Σάκκαρη (5-3).

Το σερί της Γκόλουμπιτς συνεχίστηκε, με την Ελβετίδα να φτάνει σε ένα ακόμη break, κατακτώντας το 4ο game στη σειρά, κατακτώντας το set, οδηγώντας παράλληλα το παιχνίδι στο decider.

Το 3ο set ξεκίνησε με την Γκόλουμπιτς να κάνει απίθανα πράγματα στο κορτ. Η Ελβετίδα βρισκόταν πίσω από κάθε μπάλα, ενώ με το εκπληκτικό one-handed backhand δημιουργούσε προβλήματα στη Σάκκαρη, είτε με τα συνεχόμενα slice, είτε με τους εντυπωσιακά χτυπήματα στην ευθεία.

Με δύο hold και δύο breaks η Γκόλουμπιτς πήρε προβάδισμα με 4-0(!) αυξάνοντας το σερί σε 8 συνεχόμενα games, με την Σάκκαρη να συνεχίζει τα αβίαστα λάθη (33 σε 2 sets) και την Ελβετίδα να βελτιώνει το παιχνίδι της.

Αχτίδα φωτός το 5ο game με τη Σάκκαρη να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο breaks μειώνοντας σε 4-1, σταματώντας το σερί της Ελβετίδας, ενώ λίγο αργότερα με ένα ακόμη δύσκολο κράτημα στο service της μείωσε σε 4-2.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για την Νο9 του κόσμου για να αλλάξει τα δεδομένα με την Γκόλουμπιτς να κατακτά τα επόμενα δύο game “σπάζοντας” και πάλι το service της Σάκκαρη, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με ένα ακόμη αβίαστο λάθος της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία έμεινε για μία ακόμη χρονιά χωρίς νίκη στο Indian Wells.

Στον επόμενο γύρο η Γκόλουμπιτς, που έφτασε της 47 νίκες στη σεζόν, θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα και προερχόμενη από τα προκριματικά, Άννα Καλίνκσαγια.

INDIAN WELLS WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Indian Wells: Αποκλεισμός με ανατροπή για Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα