Loule Open: Τίτλος στο διπλό για Παπαμιχαήλ στην Πορτογαλία! (vid)

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, μαζί με την Ναταλία Στεβάνοβιτς, κατέκτησαν τον τίτλο στο τουρνουά των 25.000$ στο Αλγκάρβε επικρατώντας στον τελικό των αδελφών από την Πορτογαλία, Φραντσίσκα και Ματίλντε Ζόρζι με 6-2, 7-5, σε 83 λεπτά.

Αυτός είναι ο 43ος τίτλος (διπλό) στην καριέρα της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία επιστρέφει στις κατακτήσεις μετά από 2 χρόνια και συγκεκριμένα από το τουρνουά στην Τσεχία όπου μαζί με την Λέα Μπόσκοβιτς είχαν κερδίσει τις Οάνα Γκεοργκέτα Σιμιόν (Ρουμανία) και Γιούλια Βάχατσικ (Γερμανία) με 6-3, 6-2.

Παράλληλα

η 28χρονη βελτίωσε το ρεκόρ της, όσον αφορά τους τελικούς στο διπλό σε σκληρή επιφάνεια σε 16-11.

Στο 1ο set του τελικού Παπαμιχαήλ και Στεβάνοβιτς ήταν εξαιρετικές από τη θέση του service παραχωρώντας μόλις 5 πόντους στις έτερες φιναλίστ φτάνοντας στην κατάκτηση εκμεταλλευόμενες και τις 2 ευκαιρίες για break. 

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης Παπαμιχαήλ και Στεβάνοβιτς ξεκίνησαν με break (1-0), με τις τενίστριες από την Πορτογαλία να το παίρνουν αμέσως πίσω (1-1), αλλά να το…χάνουν  στη συνέχεια με το ελληνοσερβικό δίδυμο να παίρνει και πάλι προβάδισμα με 2-1. 

Το καθοριστικό break ήρθε στο 5ο game με τις Παπαμιχαήλ και Στεβάνοβιτς να κάνουν το 4-1, μετά από ένα game με πολλά λάθη από πλευρά αδελφών Ζόρζι, ενώ στη συνέχεια αν και βρέθηκαν πίσω με 0/30 με τρία εξαιρετικά service της Στεβάνοβιτς, αλλά και την πολύ καλή παρουσία της Παπαμιχαήλ πάνω στο φιλέ έφτασαν στο 5-1! 

Από εκεί και πέρα ένα απίστευτο…black out από τη μεριά των Παπαμιχαήλ και Στεβάνοβιτς επέτρεψαν στις αδελφές Ζόρζι να πάρουν 4 συνεχόμενα games ισοφαρίζοντας σε 5-5, έχοντας σβήσει κι ένα match-point. 

Ωστόσο, αμέσως μετά ένα break (6-5), αλλά κι ένα πολύ δύσκολο hold χάρισαν τη νίκη με 7-5, αλλά και τον τίτλο στη Δέσποινα Παπαμιχαήλ και την Ναταλία Στεβάνοβιτς.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Loule Open: Τίτλος στο διπλό για Παπαμιχαήλ στην Πορτογαλία! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα