H καλύτερη αρχή για Νόλε! – VIDEO

Μπορεί να είχε μερικά κενά διαστήματα στην απόδοσή του κόντρα σε έναν εξαιρετικό Κέβιν Άντερσον, ωστόσο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για τέταρτη φορά στην καριέρα του το Mubadala Championships!

Με τίτλο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του και για τη σεζόν 2019 ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Μπορεί να μιλάμε για το ανεπίσημο τουρνουά του Mubadala Championships, ωστόσο, όποιος πηγαίνει εκεί παίζει μόνο για τη νίκη όντας ό,τι πλησιέστερο μπορεί να υπάρξει σε επίσημο ματς πριν την έναρξη της σεζόν!

Μπορεί να συνάντησε τη σθεναρή

αντίσταση ενός εξαιρετικού Κέβιν Άντερσον, μπορεί να έμεινε μάλιστα με σετ πίσω, ωστόσο, ο Νόλε έχει τη νίκη στο “αίμα” του και κατάφερε να κάνει μια δύσκολη ανατροπή κερδίζοντας στα σημεία τον Νοτιοαφρικανό με 4-6, 7-5, 7-5.

Αυτός ήταν ο τέταρτος τίτλος του 31χρονου Σέρβου στο Άμπου Ντάμπι ενώ, θυμίζουμε, πως δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο κορτ στο συγκεκριμένο τουρνουά με τη μοναδική του ήττα να έχει έρθει λόγω απόσυρσης το 2015.

Κέρδισε μεν, δεινοπάθησε δε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο θρυλικός τενίστας απέναντι σε έναν Άντερσον που σέρβιρε απίστευτα μέχρι όμως να φτάσουμε στα οριακά σημεία των δύο τελευταίων σετ όπου και “λύγισε”.

Δεν ήταν όμως μόνο καλός από τη γραμμή του σερβίς ο “γίγαντας” από την Αφρική.

Έπαιξε πολύ καλά και επιθετικά φυσικά από τη βασική γραμμή αναγκάζοντας τον Τζόκερ στα γνωστά του σλάλομ για να μπορέσει να βγάλει μερικές εντυπωσιακές άμυνες.

Κάπως νωθρά μπήκε στο ματς ο Σέρβος στο πρώτο σετ όντας πιο χαλαρός από τα γνωστά του στάνταρντ, έχοντας ίσως περισσότερο το μυαλό του στο τουρνουά της Ντόχα που ακολουθεί.

Ο Άντερσον ήταν ο τενίστας με το μεγαλύτερο κίνητρο και προσήλωση και τελικά “χτύπησε” στο 4-4 του πρώτου σετ κάνοντας το καθοριστικό break για το 1-0.

Μεγάλα προβλήματα στις επιστροφές του είχε ο Νόλε.

Κάτι η ωμή δύναμη των σερβίς του Άντερσον, κάτι η γρήγορη επιφάνεια του Άμπου Ντάμπι οδήγησαν, ακόμα και τον καλύτερο returner όλων των εποχών, να βλέπει με το “κιάλι” τα break point.

Μόλις μια ευκαιρία δημιούργησε μέχρι να φτάσουμε στο 6-5 του δεύτερου σετ όπου ο Άντερσον, όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν, “λύγισε” στο πιο κρίσιμο σημείο.

Ένα καθοριστικό διπλό λάθος του στοίχισε και ο Σέρβος άδραξε την ευκαιρία ισοφαρίζοντας το ματς και παίρνοντας “φωτιά” και ο ίδιος έχοντας πολύ περισσότερο κίνητρο σε σχέση με την αρχή του ματς.

Ο Άντερσον όμως συνέχισε στον ίδιο υψηλό ρυθμό.

Ο Τζόκοβιτς μάλιστα έσωσε με ένα απίστευτο forehand στην ευθεία ένα break point στην αρχή του τρίτου σετ πριν φτάσουμε και πάλι στην τελική ευθεία με τον Άντερσον να πιέζεται αφόρητα στο σερβίς του.

Στο 4-5, έσωσε με σπουδαίο τρόπο τρία match point του Νόλε και μάλιστα έκανε το κρίσιμο hold που τον κράτησε εντός του ματς.

Ωστόσο, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και ο Άντερσον, στο αμέσως επόμενο service game του στο 5-6, παραχώρησε και πάλι δύο match point, έσωσε το πρώτο όχι όμως και το δεύτερο με τον τελευταίο μάλιστα πόντο του ματς να είναι και ο καλύτερος του αγώνα με τους δύο τενίστες να ανταλλάσσουν τρομερές μπάλες από τη βασική γραμμή πριν τελειώσει την κατάσταση ένα άπιαστο διαγώνιο forehand του Σέρβου.

Και τώρα Ντόχα!

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας αποκομίσει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το παιχνίδι του, ο Νόλε θα ξεκινήσει και επίσημο τη σεζόν 2019 από το Exxonmobil όπου μόνος στόχος είναι φυσικά ο τίτλος ώστε να μπει τροπαιούχος σε ακόμα μία σεζόν του στο τουρ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις πρέπει να έμεινε και ο Κέβιν Άντερσον που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ και έχασε στα σημεία από τον Νόλε με το πρώτο δείγμα γραφής του για το 2019 να είναι εξαιρετικό.

Σάββατο, 29/12: Τελικός Mubadala Championships

Djokovic (Serbia) beat Anderson (S. Africa) 4-6 7-5 7-5

Κώστας Αϊτάκης

The post H καλύτερη αρχή για Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα