Γι’ αυτό είναι Βασιλιάς και στα… 38 του – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε για πολλοστή φορά πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Κάνοντας μια μαγική εμφάνιση, σώζοντας και δυο ματς πόιντ του Μπόρνα Τσόριτς στο τάι-μπρέικ του τρίτου σετ, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Rome Masters, κερδίζοντας τον δεύτερο σερί αγώνα του την Πέμπτη στο Foro Italico…

Και ποιος είπε πως το χώμα δεν του πάει ; Ο Ρότζερ Φέντερερ με μια επική ανατροπή, απέκλεισε τον Μπόρνα

Τσόριτς από τη συνέχεια του Internazionali BNL D’ Italia της Ρώμης, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω με σετ, μπορεί να κυνηγούσε τον Κροάτη σε ολόκληρο το τάι-μπρέικ του τρίτου και καθοριστικού σετ, όμως ο 38χρονος Ελβετός ήταν… clutch, παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση στο φινάλε.

Double, done! @rogerfederer saves 2 MPs and battles past Borna Coric 2-6 6-4 7-6(7) to reach the quarter-finals at #ibi19 pic.twitter.com/KqaXazPrZm

Tennis TV (@TennisTV) 16 Μαΐου 2019


Ο Φέντερερ είχε να ξεκουραστεί τέσσερις ώρες όλες κι όλες, από την πρωινή του πρόκριση στη Ρώμη, κόντρα στον Ζοάο Σόουζα.

Ο Τσόριτς από την πλευρά του, είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά το βράδυ της Τρίτης, και είχε για να σκεφτεί και να προετοιμάσει τον αγώνα του κόντρα στον Ρότζερ, περισσότερες από 40 ώρες.

Ε και ; Ο Βασιλιάς ξαναχτύπησε, και το έκανε με τρόπο εμφατικό. Τελικό σκορ μετά από μάχη δυόμιση ωρών, 2-6, 6-4, 7-6(7) υπέρ του Νο3 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, και πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Εκεί, θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του, από την αναμέτρηση του δικού μας, Στέφανου Τσιτσιπά, με τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι.

Όσον αφορά την σπουδαία μάχη που έδωσε με τον Τσόριτς, ο Ρότζερ κατάφερε να επιστρέψει από πολύ δύσκολη θέση στο τάι-μπρέικ του τρίτου σετ, με τον νεαρό Κροάτη να δείχνει για ακόμη μια φορά ανεπαρκής σε κρίσιμες στιγμές.

Αυτό, γιατί αν και προηγήθηκε με 0-1 (μίνι μπρέικ), 2-5 και 4-6, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Αφού απόλεσε δυο σερί ματς πόιντ, ο Φέντερερ βρήκε τη δίοδο να προσπεράσει και στη δεύτερη δική του ευκαιρία, “εκτέλεσε” τον αντίπαλό του.

ATP INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Γι’ αυτό είναι Βασιλιάς και στα… 38 του – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα