“Die hard” Τσεκινάτο, απέκλεισε τον Βαβρίνκα! – VIDEO

Ο Μάρκο Τσεκινάτο επέστρεψε από την κόλαση του να χάσει τα πρώτα οκτώ(!) games του αγώνα του κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα για να πετύχει μια παλικαρίσια ανατροπή που τον στέλνει στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο!

Θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει αυτό που έπαθε ο Στάνισλας Βαβρίνκα στον δεύτερο γύρο του Μόντε Κάρλο…

Ο Ελβετός τενίστας έκανε, σχεδόν, το τέλειο ματς μέχρι να φτάσουμε στο σημείο του να σερβίρει για το ματς στο 5-4 του δεύτερου σετ.

Είχε

κατακτήσει μέσα σε 20(!) λεπτά το πρώτο σετ δίχως να χάσει game, επέκτεινε το σερί κερδισμένων games σε οκτώ με την έναρξη του δεύτερου σετ ενώ δεν είχε παραχωρήσει ούτε ένα break point μέχρι του σημείου που αναφέραμε.

Τόσο κοντά όμως στην γραμμή του τερματισμού, ο Μάρκο Τσεκινάτο μπόρεσε να αντιστρέψει εντελώς την κατάσταση και μια ψυχωμένη ανατροπή να αποκλείσει με οδυνηρό τρόπο τον Stan the Man με 0-6, 7-5, 6-3!

Ένα ακόμα παράδειγμα αγώνα τένις όπου τίποτα δεν είναι τελειωμένο αν δεν…τελειώσει με τον Τσεκινάτο να δείχνει με την εικόνα σώματος του, ακόμα και όταν ήταν με break πίσω στο δεύτερο σετ ότι το πίστευε και δικαιώθηκε!

Τεράστια νίκη ψυχολογίας για τον περσινό ημι-φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν που είναι πάντα μεταμορφωμένος προς το καλύτερο όταν αγωνίζεται στο χώμα έχοντας ήδη έναν τίτλο φέτος στο Μπουένος Άιρες!

Και όμως, ο Βαβρίνκα ήταν διαστημικός περίπου την πρώτη ώρα αγώνα και όλα έδειχναν ότι θα συνέτριβε τον αντίπαλό του καθώς έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο κορτ με τρομερή άνεση!

Οκτώ σερί κερδισμένα games, με σετ και break δηλαδή μπροστά στο δεύτερο σετ πριν ο Ιταλός επιτέλους ξυπνήσει και κάνει το ματς πιο ανταγωνιστικό.

Αυτό δεν άγχωσε αρκετά τον Σταν έως και του σημείου όπου σέρβιρε για τον αγώνα στο 5-4 και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τα πάντα.

Εκεί, ο, πολύ σκληρός για να πεθάνει, Ιταλός τενίστας δημιούργησε τις πρώτες του break point ευκαιρίες που έφεραν την ισοφάριση και άλλαξαν ριζικά την ιστορία του αγώνα.

Με φόρα και την ψυχολογία στα ύψη κέρδισε ακόμα δύο games για να ισοφαρίσει το ματς με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα υπέρ στην αρχή του τρίτου σετ.

Αφού επιβίωσε ενός δεκάλεπτου πρώτου service game του εκεί, σώζοντας και break point του Σταν, πέτυχε αυτός το καθοριστικό break στα μισά του σετ συνεπικουρούμενος τα μέγιστα και από τον αυτοκαταστροφικό Ελβετό που έκανε δύο σερί διπλά λάθη.

Με περίσσια ψυχραιμία, ολοκλήρωσε ιδανικά αυτήν την απολαυστική νίκη που τον στέλνει κόντρα στον Γκουίντο Πέγια και ένα βήμα πιο κοντά σε έναν ενδεχόμενο προημιτελικό με τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Ένα από τα συγκλονιστικότερα φετινά ματς στην ATP Tour είδαμε στην αναμέτρηση του Μπόρνα Τσόριτς με τον Χάουμε Μουνάρ!

Οι δύο τενίστες έδωσαν μια “κτηνώδη” μάχη τριών ωρών και δεκαέξι λεπτών με τον 23χρονο Κροάτη να σώζει match point στον δρόμο προς μια απίστευτη νίκη με το “γεμάτο” 6-7(3), 7-6(7), 6-4 που τον στέλνει σαν πιθανό αντίπαλο του Κέι Νισικόρι στον τρίτο γύρο!

Τρίτη, 16/4: 1ος γύρος Monte Carlo Rolex Masters
Herbert (France) beat Verdasco (Spain) 6-4 6-4
Norrie (Great Britain) beat Mannarino (France) 6-4 6-3
Auger-Aliassime (Canada) beat Lontero (Argentina) 7-5 7-6(5)
Fritz (USA) beat Tsonga (France) 6-4 2-0 ret
Simon (France) beat Popyrin (Australia) 7-5 6-1

Τρίτη, 16/4: 2ος γύρος Monte Carlo Rolex Masters
Pella (Argentina) beat Cilic (Croatia) 6-3 5-7 6-1
Sonego (Italy) beat Khachanov (Russia) 7-6(4) 6-4
Djokovic (Serbia) beat Kohlschreiber (Germany) 6-3 4-6 6-4
Cecchinato (Italy) beat Wawrinka (Switzerland) 0-6 7-5 6-3
Coric (Croatia) beat Munar (Spain) 6-7(3) 7-6(7) 6-4

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | OOP (1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post “Die hard” Τσεκινάτο, απέκλεισε τον Βαβρίνκα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα