Davis Cup: Η ομάδα της Ρουμανίας που θα έρθει στα Λιόσια

Σε ρυθμούς Davis Cup κινείται και πάλι η Αθήνα καθώς το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα ακόμη σπουδαίο tie, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Ρουμανία για τα play-offs του World Group I.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η ΕΦΟΑ

έχει φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες για την Εθνική σε Ηράκλειο Κρήτης, Τατόι, Ανθούσα (Ace Club), ΟΑΚΑ και Καλλιμάρμαρο και πλέον είναι η σειρά του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων (γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ) να υποδεχθεί τον Στέφανο Τσιτσιπά και την παρέα του.

Με τη συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης και πρόκρισης στο World Group I καθώς η Ρουμανία δεν αποτελεί μεγάλο φόβητρο, ωστόσο τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα αν η ομάδα ήταν πλήρης με την προσθήκη του 2ου καλύτερου Έλληνα τενίστα, Στέφανου Σακελλαρίδη που θα μπορούσε να βοηθήσει, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό.

Ο Μάριους Κοπίλ είναι ο πιο γνωστός τενίστας από την ομάδα της Ρουμανίας, έχοντας φτάσει μέχρι το Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης (2019), ωστόσο στα 33 του χρόνια ο Ρουμάνος αθλητής βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, έχοντας πέσει στο Νο294 του κόσμου.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς, ο Κοπίλ αγωνίστηκε στο Challenger των 75,000€ στην Πορτογαλία και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, προερχόμενος από τα προκριματικά, σημειώνοντας πέντε νίκες.

Ο 22χρονος Νίκολας Ιονέλ είναι το Νο1 της Ρουμάνικης αποστολής, καταλαμβάνοντας το Νο265 της παγκόσμιας κατάταξης (career high No184, τον Ιούνιο του ’23) ενώ έχει αγωνιστεί σε δύο Challenger τη φετινή χρονιά, μετρώντας δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Το αντίπαλο δέος του Πέτρου Τσιτσιπά (doubles ranking No95) στο διπλό είναι είναι ο 31χρονος Βίκτορ Βλαντ Κορνέα ο οποίος βρίσκεται στο Νο69 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά, έχοντας παρουσία στα δύο ATP 250 τουρνουά σε Μπρισμπέιν και Αδελαϊδα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Την ομάδα συμπληρώνουν οι Σίζαρ Κρέτου (Νο364 στον κόσμο) και Λούκα Πρέντα (Νο1095) ενώ captain είναι ο Γκάμπριελ Τριφού.

Η εθνική θα χρειαστεί τη στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων και τα εισιτήρια είναι προς διάθεση μέσω του more.com με τιμές από 10€, 15€, 30€ και 50€, διαχωρισμένα σε τέσσερις ζώνες. Μέχρι σήμερα, πάντως, η διάθεση συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς…

DAVIS CUP WORLD GROUP I PLAY OFFS DRAW

The post Davis Cup: Η ομάδα της Ρουμανίας που θα έρθει στα Λιόσια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα