Davis Cup: Ελλάδα – Τυνησία, 29 χρόνια μετά

Η Τυνησία θα φιλοξενήσει την Ελλάδα, η οποία έχοντας στη  σύνθεσή της τον Στέφανο Τσιτσιπά θα διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι-οφ του World Group 1 της επόμενης σεζόν. Ο αγώνα διεξάγεται στο πλαίσιο του World Group 2 με τους αγώνες να

πραγματοποιούνται το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου. 

Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Τυνησία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Davis Cup, καθώς τον Μάιο του 1993 είχε συναντήσει και πάλι τους Τυνήσιους, στο ΟΑΚΑ, με τη Εθνική μας ομάδα να επικρατεί με 5-0 νίκες. 

Η Ελλάδα, με τους Κωνσταντίνο Εφραίμογλου και Τάσο Μπαβέλα, αγωνίστηκαν στο χωμάτινο court του ΟΑΚΑ κόντρα στους Τυνήσιους Αντέλ Λαχντιρί, Σελίμ Μπεν Χατζάλι και Ελίας Μπράμλι, σε μονούς και διπλούς αγώνες. 

Το 1-0 έκανε ο Εφραίμοηλου που επικράτησε τον Λαχντιρί με 6-7(4), 6-2, 7-6(6), 6-3, ενώ στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Μπαβέλας κερδίζοντας τον Μπεν Χατζάλι με 6-2, 6-1, 6-1. 

Στο διπλό Μπαβέλας και Εφραίμογλου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβληθούν των Μπεν Χατζάλι και Μπραμλί με 6-1, 6-3, 6-1, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα νίκες με τον Εφραίμογλου να κερδίζει τον Μπεν Χατζαλί με 6-2, 6-1 και τον Μπαβέλα να επικρατεί του Λαχντιρί με 6-3, 6-3. 

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν 29 χρόνια μετά Στέφανος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης, Πέτρος Τσιτσιπάς, Αριστοτέλης Θάνος και Αλέξανδρος Σκορίλας θα καταφέρουν να χαρίσουν στη χώρα μας μια ακόμη νίκη κόντρα στην Τυνησία

The post Davis Cup: ΕλλάδαΤυνησία, 29 χρόνια μετά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα