Αλκαράθ: “Είμαι τυχερός που δεν έπαιξε ο Τζόκοβιτς”

Ο Κάρλος Αλκαράθ ολοκλήρωσε μια θριαμβευτική και ιστορική κούρσα στη Νέα Υόρκη, κατακτώντας τον παρθενικό του Grand Slam τίτλο, μόλις στα 19 του χρόνια.

Μια ημέρα μετά τη νίκη επί του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, ο χαρισματικός Ισπανός μίλησε στους New York Times και παραδέχθηκε ότι η απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το τουρνουά, έπαιξε

καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση.

Ο δρόμος προς τον τίτλο στη Νέα Υόρκη άνοιξε διάπλατα για τον Αλκαράθ, μετά τον αποκλεισμό των δύο μεγάλων φαβορί, Ράφαελ Ναδάλ και Ντανίλ Μεντβέντεφ στη φάση των “16”, ωστόσο είχε ανοίξει αρκετά πιο πριν, όταν είχε οριστικοποιηθεί η απουσία του Σέρβου πρωταθλητής. Τουλάχιστον, έτσι παραδέχθηκε ο ίδιος ο 19χρονος.

“Κοιτάξτε, δεν θέλω να υποτιμήσω τη νίκη μου. Είχα την τύχη ή όπως θέλετε πείτε το, που δεν έπαιξε ο Τζόκοβιτς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά όπως είπα, δεν θέλω να αφαιρέσω εύσημα από τον εαυτό μου. Παίζω ολόκληρη σεζόν, έχω κάνει απίστευτα ματς και σπουδαία τουρνουά και έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να μπορούν να συμβούν αυτά” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ.

Ο Καρλίτο έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη αφού μετά την κατάκτηση του τίτλου, ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε ο νεαρότερος τενίστας στο Νο1 από την εισαγωγή του υπάρχοντος συστήματος βαθμολόγησης το 1973.

Ο νεαρός από τη Μούρθια έσπασε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ αφού πέρασε 23 ώρες και 21 λεπτά μέσα στο court, κατά τη διάρκεια του US Open, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία των Grand Slam διοργανώσεων.

The post Αλκαράθ: “Είμαι τυχερός που δεν έπαιξε ο Τζόκοβιτς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα