Boss Open: Στον τελικό της Στουτγκάρδης ο Τιάφο (vid)

Την πρόκριση για τον τελικό του Boss Open της Στουτγκάρδης πήρε ο Φράνσις Τιάφο, κερδίζοντας στον 1ο ημιτελικό της ATP 250 διοργάνωσης τον Μάρτον Φούτσοβιτς με 6-3, 7-6(11), έπειτα από μία ώρα και 36 αγωνιστικά λεπτά.

Ο 25χρονος Αμερικανός κράτησε απαραβίαστο το service του σε όλη την αναμέτρηση, ενώ μετά 22 games χρειάστηκε μόλις ένα break για να πάρει τη νίκη κόντρα στον 31χρονο Ούγγρο, που επίσης έκανε μία εξαιρετική πορεία.

Στον

τελικό της Κυριακής (18/6), ο Τιάφο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Χούμπερτ Χουρκάτς και Γιαν Λέναρντ Στρουφ που κοντράρονται τώρα, και αν τα καταφέρει και εκεί, τότε θα εξασφαλίσει την παρουσία του στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, μιας και τώρα βρίσκεται στο No12.

Αναφορικά με το ματς, στο 1ο set ο Αμερικανός ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service, και διατήρησε την ισχνή του απόσταση μέχρι το 3ο game (2-1). Στο αμέσως επόμενο βρήκε break, εν συνεχεία αύξησε κι’ άλλο την απόσταση με άψογο service game, και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό του (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του πρώτου χρονικά ημιτελικού, αμφότεροι ήταν άριστοι στα χτυπήματά τους από το service και έτσι κράτησαν το ισόπαλο σκορ μέχρι τέλους, για να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break (6-6).

Μετά από σχεδόν έξι λεπτά, ο Τιάφο ολοκλήρωσε τη straight νίκη, κερδίζοντας με επιμέρους σκορ 13-11 τον No86 της παγκόσμιας κατάταξης, και περιμένει να μάθει τον επόμενο/τελευταίο αντίπαλό του (7-6(11).

"If you don't want it, I guess I'm going to take it"@FTiafoe felt obliged to seal the second set tiebreak #BOSSOPEN pic.twitter.com/2qO15O1GXE

Tennis TV (@TennisTV) June 17, 2023

BOSS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Boss Open: Στον τελικό της Στουτγκάρδης ο Τιάφο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα