Big-3: Για 21 σερί χρόνια στα ημιτελικά των ATP Finals!

Με την πρόκριση, έστω κι έτσι όπως ήρθε, του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά των φετινών ATP Finals συμπληρώθηκαν 21 συνεχόμενα χρόνια που τουλάχιστον ένας εκ των εκπροσώπων των Big-3 (Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς) βρίσκονται μέσα στην 4άδα των τελικών της ATP

H αρχή έγινε με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος το 2002 στη Σαγκάη, προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά αντιμετωπίζονται τον Νο1 του κόσμου τότε και μετέπειτα νικητή της διοργάνωσης, Λέιτον Χιούιτ όπου και ηττήθηκε στα

3 sets. Από εκείνη τη χρονιά μέχρι και φέτος δεν υπήρξε ούτε μια φορά που να μην βρέθηκε ένας εκ των Big-3 στα ημιτελικά! 

Πιο αναλυτικά ο Φέντερερ, πέρα από τους 6 τίτλους, μετράει 16 παρουσίες σε ημιτελική φάση, ενώ το επίσης σημαντικό είναι ότι ο Ελβετός δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων μόλις μια φορά στην καριέρα του (2008) σε σύνολο 17 συμμετοχών. 

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς αυτός θα είναι ο 12ος ημιτελικός στους τελικούς των ATP με τον Σέρβο να στοχεύει στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, ο οποίος θα είναι ο 7ος αφήνοντας πίσω του τον Φέντερερ. 

Όσο για τον Ράφα Ναδάλ, αν και τα ATP Finals δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει τίτλο, ωστόσο ο Ισπανός έχει βρεθεί 6 φορές σε ημιτελική φάση (2 τελικοί) σε 11 παρουσίες στη διοργάνωση. 

The post Big-3: Για 21 σερί χρόνια στα ημιτελικά των ATP Finals! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα