Barcelona Open: Ζόρικη πρόκριση στα ημιτελικά για Αλκαράθ (vids)

O Κάρλος Αλκαράθ δυσκολεύτηκε αρκετά, ειδικά στο 1ο set για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, επικρατώντας με 7-6(4), 6-4 μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά εξασφαλίζοντας για 2η σερί χρονιά την πρόκριση στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Semis calling! @carlosalcaraz battles past Fokina 7-6 6-4 #BCNOpenBS pic.twitter.com/TUFKklZTFk

Tennis

TV (@TennisTV) April 21, 2023

Αυτή ήταν η 21η νίκη στη σεζόν για τον 19χρονο Ισπανό (21-2), αλλά και η 8η καριέρας στο τουρνουά, με το ρεκόρ του να είναι στο 8-1. Ο Αλκαράθ, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος που θα κάνει το back-to-back στους τίτλους στη Βαρκελώνη (μετά τον Ναδάλ) αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο στο service, αλλά και από τα πολλά αβίαστα λάθη σταματώντας στα…41! 

Ο 19χρονος ξεκίνησε με break την αναμέτρηση (1-0) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά (2-0), ωστόσο ο Φοκίνα το πήρε πίσω λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Αλκαράθ έφτασε σε νέο break (4-3), στη συνέχεια πήρε και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set, αλλά ο Φοκίνα πήρε ξανά πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί που ο Αλκαράθ φάνηκε πιο ψύχραιμος επικρατώντας με 7/5 και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 μετά από 57 λεπτά παιχνίδι! 

Το 2ο set ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να φτάνει σε ένα τεράστιο hold σβήνοντας 6 break-points του Φοκίνα κάνοντας το 2-1, ενώ αμέσως μετά βρήκε ο ίδιος break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 για να το χάσει αμέσως μετά με τον Φοκίνα να φέρνει και πάλι το παιχνίδι σε ισορροπία (3-3).

WTF ADF?!?!

@alexdavidovich1 #BCNOpenBS pic.twitter.com/GXEaytte0F

Tennis TV (@TennisTV) April 21, 2023

Το καθοριστικό break για τον Αλκαράθ ήρθε στο 10ο game, όπου μετά από ένα πολύ κακό service-game του Φοκίνα ο 19χρονος κατάφερε να φτάσει στη νίκη και στην πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα περιμένει τον αντίπαλό του από την αναμέτρηση του Ντάνιελ Έβανς με τον Φεντερίκο Σερούντολο. 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAWS | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Barcelona Open: Ζόρικη πρόκριση στα ημιτελικά για Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα