Australian Open: Τίποτα δεν έχει κριθεί για τους ανεμβολίαστους

Η διάρρευση της επιστολής του Tennis Australia προς την WTA, προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία δια στόματος των υπουργικού συμβουλίου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αλλαγή των σκέψεων για τον εμβολιασμό των παικτών που θα αγωνιστούν στο Australian Open του ερχόμενου Ιανουαρίου. 

Το

περίφημο mail το οποίο δημοσιεύτηκε στα social media, αποκάλυψε ότι οι μη εμβολιασμένοι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν βίζα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα 14ων ημερών. 

Μάλιστα το Team Australia ζήτησε από τις παίκτριες να διατηρήσουν αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές μέχρι η κυβέρνηση κάνει την επίσημη ανακοίνωση, κάτι που φυσικά δεν τηρήθηκε. 

Ωστόσο, ο υπουργός αθλητισμού της Βικτόριας, Μάρτιν Πάκουλα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα “δεν έχει ακόμη διευθετηθεί και δεν αναμένεται να λυθεί για μερικές ακόμη εβδομάδες.”

Τόνισε επίσης ότι “φυσικά υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια: Είτε θα τους απαγορευτεί η είσοδος είτε θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Θα είναι ή το ένα ή άλλο.”, δήλωσε. 

Από την πλευρά του ο υπουργός υγείας Μάρτιν Φόλεϊ ανέφερε ότι οι βίζες είναι θέμα της Κοινοπολιτείας. “Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το ζήτημα με γνώμονα ότι περίπου το 80% των παικτών της Αυστραλίας έχουν εμβολιαστεί. Η Κοινοπολιτεία θα πρέπει να καταστήσει σαφές, σε συνεργασία με εμάς αλλά και με το Tennis Australia, ποιες θα είναι οι απαιτήσεις για την χορήγηση βίζας.”

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο mail έχει φέρει αναταράξεις και στις δύο πλευρές και αναμένει να δούμε την επίσημη απόφαση που θα πάρουν οι Αυστραλοί για το πρώτο Grand Slam της σεζόν, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει…

Θάνος Σταθόπουλος

The post Australian Open: Τίποτα δεν έχει κριθεί για τους ανεμβολίαστους appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα